Pandispanya Borcamda Yapılır Mı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pandispanya, borcamda da gayet başarılı şekilde yapılabilir. Borcamın ısıyı geç iletmesi nedeniyle pişirme süresi biraz daha uzun olabilir. Kalıbın güzelce yağlanması veya yağlı kâğıt serilmesi, kekin kolay çıkması açısından önemlidir. Düşük ısıda kontrollü pişirildiğinde, yumuşacık ve kabaran bir pandispanya elde edebilirsiniz.

Borcamda yapılan pandispanya, özellikle evde metal kek kalıbı olmayanlar için pratik bir çözümdür. Fırından çıktıktan sonra tamamen soğumadan dilimlenmemelidir. Doğru tekniklerle yapıldığında, borcamda pişen pandispanya da en az klasik kalıpta pişen kadar lezzetli olur.

Isıya Dayanıklı Borcam Seçin

Borcam, fırına girmeye uygun ve ısıya dayanıklı olmalı (genellikle 200°C’ye kadar dayanır).

Yağlama ve Unlama Önemli

Pandispanyanın kalıba yapışmaması için borcamın içini iyice yağlayıp unlayın ya da yağlı kâğıt kullanın.

Düşük Isı, Uzun Süre

Borcam, metal kalıba göre daha geç ısınır. Bu yüzden pandispanyayı daha düşük ısıda (örneğin 160-170°C) ve biraz daha uzun sürede pişirin.

Pişme Kontrolü Şart

Pandispanyanın ortasının tam piştiğinden emin olmak için kürdan testi yapın; temiz çıkmalı.

Soğumaya Zaman Tanıyın

Fırından çıkan pandispanyayı borcamda bir süre soğuttuktan sonra dikkatlice çıkarın ya da borcamda servis yapın.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?