Otel Yataklarındaki O Örtü Aslında Ne İşe Yarıyor?
Otellerde gördüğünüz yatakların üzerindeki örtü aslında ne işe yarıyor? İşte, otel odasında, yatağının ayakucunda uzanan kumaş parçasının işlevi ve kullanımı:

İngilizce ismiyle 'bed runner' neredeyse tüm otellerde kullanılan ve ayak ucu kısmında bulunan bir yatak örtüsüdür. Türkçe de yatak koşucu olarak bilinen bu örtü, hemen hemen birçok otel de yatağın uç kısmında bulunur. Kimi zaman ziyaretçiler bu örtüyle ne yapacaklarını ve nasıl kullanacaklarını bilemezler. İşte, yatak ucundaki örtünün kullanım alanları:

  1. Ayakkabı Lekesine Karşı

Yatağa ayakkabı ile uzanan ziyaretçilerin beyaz çarşafları kirletmesini ve çarşafta leke kalmasını önler. Ayak ucunda olduğu için sadece çarşafları değil, beyaz yorgan ve battaniyeleri de korur.

  1. Düzen

Otel çarşafları, beyazdır. Yalnızca çarşaflar değil, havlu ve bornozlar da beyaz renktedir. Düz beyaz çarşaflar yalnızca ucuz olmakla kalmaz, aynı zamanda daha ucuza yıkanır. Dekoratif çarşafların yıkama esnasında zarar görme ihtimali daha fazladır. Genellikle kumaş ağartmaya uygun olmadığı için, dekoratif ürünler, beyaz çarşaflar kadar uzun süre dayanmaz. Beyaz çarşafların ağartılması daha kolaydır. Bu da kolay kolay solmamalarına ve renk akması ihtimalinin ortadan kalkmasına yardımcı olur. Ayrıca düz beyaz çarşaflar, misafirlere odanın yeni döşenmiş olduğu hissini de verir. Otel hijyeni konusunda endişe duyanlara güven unsuru verir. Yatak takımlarının üzerinde kullanılan örtüler ise takımın monoton ve sıkıcı görünmesini önler. Kullanımı, klasik yatak örtüsünden daha pratiktir.



  1. Kaybolmaya Karşı

Genelde bu örtüler yatak çarşaflarıyla zıt bir renktedir. Bu da anahtar, cep telefonu gibi küçük eşyaları kaybetmenizi engeller. Misafirler genellikle eşyaları taşındıktan sonra yatağın üzerinde bırakır. Bu da anahtar ve benzeri eşyaların daha kolay göze çarpmasına yardımcı olur.

  1. Tasarım

Yatağın üzerindeki örtüler genelde otel odasının renk ve atmosferiyle uyumludur. Bu da odanın çekici ve temiz görünmesini sağlar. Boyutları küçük olduğu için, süslü örtüler kadar pahalı olmadığı anlamına gelir. 

  1. Hijyen

Seyahat çantaları, bavullar, ceketler ve günlük giysiler otele gelir gelmez genelde yatağın üzerine yerleştirilir. Bu örtü dışarıdan getirilen bakteri ve virüsleri çarşaflara bulaştırmayı önleyebilir.

  1. Kolay Yıkanır

Boyutları sayesinde yatak örtülerine göre daha kolay bir şekilde yıkanır.

  1. Pratik

Yine boyutlarının küçük olmasından dolayı, yatak örtülerine göre daha kolay bir şekilde serilebilir.


2022'nin en iyi 10 oteli listesine de göz atın.

Haber Kategorileri

Söyleşiler

Lezzetli Haberler

Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı
İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin