Öcce Yapmak İçin 5 Tüyo
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Öcce, Gaziantep mutfağına ait, kabak ve yeşilliklerle hazırlanan sebzeli bir kızartmadır. Sebzenin suyunu sıkmak, un–yumurta dengesini doğru ayarlamak ve yağı doğru ısıtmak en önemli püf noktalarıdır. İnce dökülüp dinlendirilerek pişirildiğinde daha lezzetli bir sonuç elde edilir.

Öcce, özellikle Gaziantep mutfağına ait olan, kabak veya pazı gibi sebzelerle hazırlanan, mücvere benzeyen ancak daha aromatik ve baharatlı bir kızartma türüdür. Genellikle rendelenmiş kabak, yeşillikler (maydanoz, taze soğan, nane), yumurta, un ve çeşitli baharatların karıştırılmasıyla yapılır. Tavada az yağda kızartılır. Hafif, sebze aroması baskın ve dışı hafif çıtır bir lezzettir.

Mücver hazırlamanın püf noktaları, mücver tarifleri ve mücver saklamanın püf noktalarına da göz atın.

Öcce Yapmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

14 Aralık Masterchef All Star Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?
Yoğurt Çorbasının Kesilmemesi İçin 5 İpucu
Un Helvasının Topaklanmaması İçin Ne Yapmalı?
Salçalı Makarna Neden Ekşi Olur?
Beyran Çorbası Ne Etinden Yapılır?
Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem