Nar Suyu Evde Nasıl Sıkılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Nar suyu yapmak için öncelikle olgun ve ağır narlar seçilmeli, ardından narlar tanelerine ayrılmalıdır. Nar taneleri blenderda kısa süreli çekilmeli ya da narenciye sıkacağıyla fazla bastırmadan sıkılmalıdır. Elde edilen karışım ince bir süzgeçten geçirilerek posasından ayrılmalıdır. Nar suyu taze olarak tüketilmeli veya cam şişede buzdolabında en fazla 1–2 gün saklanmalıdır.

Evde nar suyu hazırlamak için kabuğu parlak ve sulu narlar tercih edilmelidir. Narlar ayıklandıktan sonra çekirdekleri ezilmeden sıkılması acı tadın önüne geçer. Sıkılan nar suyu süzülerek daha berrak ve yumuşak bir içim elde edilir. Katkısız olması için şeker eklemeden, taze taze tüketilmesi önerilir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Evde Hızlıca Mantar Graten Yapmanın 5 Pratik Tüyosu
Ekranları 10 Dakikada Parlatan 5 Yöntem
Nar Suyu Evde Nasıl Sıkılır?
19 Aralık Masterchef All Star 5. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Etli Lahana Sarması Yapmak İçin 6 Tüyo
İmam Bayıldının Yanına Ne Gider?