Naneli limonlu ayran yaparken; ayranı biraz köpürterek hazırlamak ve kıvamını damak tadına göre ayarlamak da içimi keyifli hale getirir. Buz yerine dondurulmuş yoğurtla soğutulan ayran ise hem lezzetini korur hem de serinletici etkisini artırır.
Ayranın serinletici etkisini artırmak için yoğurdu, suyu ve limonu buzdolabında soğutun. İçecek buzdolabı soğukluğunda olursa buz eklemenize gerek bile kalmaz.
Kurutulmuş nane yerine taze nane kullanın. Naneleri blenderda ayranla birlikte çırparsanız hem aroması daha yoğun olur hem de ferahlatıcılığı artar.
Limon suyunu hazırlığı bitirmeye yakın ekleyin ki ayran kesilmesin. Ayrıca taze sıkılmış limon suyu, aroma açısından da çok daha canlıdır.
Ayranı biraz fazla çırparak köpürmesini sağlayın. İsterseniz biraz maden suyu ekleyerek hem daha köpüklü hem de daha hafif bir içecek elde edebilirsiniz.
Buz, ayranın tadını sulandırabilir. Bunun yerine yoğurdu önceden dondurarak buz gibi ayran hazırlayabilirsiniz. Soğukluğu koruyup kıvamı bozmamış olursunuz.