Nachos Yapmanın 3 Önemli Püf Noktası
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Nachos, Meksika kökenli bir atıştırmalık yemektir. Temel olarak mısır cipsleri (tortilla chips) üzerine çeşitli malzemeler eklenerek hazırlanır. Gelin, nachos yaparken bilmeniz gereken püf noktalarına birlikte göz atalım.

İlk kez 1940'lı yıllarda Meksika'a ortaya çıkan nachos, ismini Ignacio Nacho'dan alır. Meksika mutfağından dünyaya yayılan bu lezzet, mısır cipsi, eritilmiş peynir, jalapeno peyniri, guacamole sosu ve Meksika fasulyesi ile birlikte sunnulur. İsteğe göre salsa sosu gibi farklı soslarla da zenginleştirilebilir. Nachos yapımında bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. 

Dilerseniz, Meksika mutfağı yemekleri, Meksika mutfağı sosları ve Meksika mutfağı hakkında ilginç bilgilere de göz atabilirsiniz. 

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

15 Aralık Masterchef All Star'da 1. Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Dünyanın En İyi Yemeği Seçildi: Vori Vori Nedir?
Airfryer'ı Temizlerken Yapılmaması Gereken 5 Hata
Patlıcan Kebabı İçine Ne Koyulur?
Beyaz Peynir Neden Sararır?
Muz Nasıl Olgunlaştırılır?