Muzlu Roti Nerenin Tatlısı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Muzlu roti, Tayland sokak mutfağının en meşhur tatlılarından biridir. İncecik açılan hamurun içine muz dilimleri konur, yağda kızartıldıktan sonra üzerine yoğun süt veya çikolata sosu gezdirilir. Dışı çıtır, içi muzlu ve yumuşak olan bu tatlı özellikle turistlerin favorilerindendir.

Muzlu roti, Tayland’a özgü popüler bir sokak tatlısıdır. İnce hamur içine muz dilimleri konup kızartılır, üzerine yoğun süt veya çikolata sosu eklenir. Çıtır dışı ve yumuşacık muzlu içiyle turistlerin gözdesidir.

Kökeni

Tayland’a ait bir sokak tatlısıdır, ama kökeni Hindistan’ın “roti” ekmeğine dayanır.

Hazırlanışı

İnce açılmış hamur (roti), yağda kızartılırken içine muz dilimleri konur.

Sunumu

Üzerine yoğunlaştırılmış süt, şeker, bazen çikolata sosu gezdirilir.

Lezzeti

Dışı çıtır, içi yumuşak ve muzlu; sıcak servis edilir.

Popülerlik

Tayland sokak pazarlarında turistlerin en çok denediği tatlılardan biridir.

Şunlara da göz atın:

  1. Muzlu İncirli Glütensiz Kurabiye Yapmanın 8 Püf Noktası
  2. Pastada Muzun Kararmaması İçin Ne Yapılır?
  3. Doğranmış Muz Kararmaması İçin Ne Yapmalı?
  4. Tatlıda Muzun Kararmaması İçin Ne Yapılır?

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak