Mükemmel Turşu Suyu İçin Bilmeniz Gereken 3 Hile
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Turşu suyu, sebzelerin veya meyvelerin tuzlu-su, sirke ve baharatlarla hazırlanıp fermente edilmesi sırasında oluşan ekşi, tuzlu ve aromatik sıvıdır. Gelin, turşu suyunun püf noktalarına birlikte göz atalım.

Turşu suyu, sebze ve meyvelerin sirke, tuzlu su ve baharatlarla hazırlanıp fermente edilmesiyle oluşan bir içecektir. Ekşi ve tuzlu bir tada sahip olan turşu suyu, içindeki sebzelerle birlikte olgunlaşır. Turşu suyu, turşunun uzun süre korunmasını sağlarken, aynı zamanda başlı başına içecek olarak da kullanılır. İsteğe göre yemeklere lezzet katmak için de kullanılır. 

Turşu suyunun faydaları, turşu suyu neden bulanır ve turşu suyu kullanım alanlarına göz atmayı unutmayın.

Turşu Suyunun Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı