Mükemmel Kitel Kıvamı İçin 5 Püf Noktası
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Dışı çıtır, içi bol harçlı ve tam kıvamında bir kitel yapmak ustalık ister. Ortadoğu mutfağının en gözde lezzetlerinden biri olan kitel, hem görüntüsüyle hem de doyuruculuğuyla sofraların yıldızıdır. İşte kitel yapmanın püf noktaları!

Kitel yapmanın bazı ipuçları bulunur. Hamurunun çatlamaması, iç harcının akmaması ve tam kıvamında kızarması için bazı detayları bilmek gerekir. İşte mutfakta fark yaratacak ve mükemmel kıvamı tutturabilecek kitel yapmanın 5 püf noktası.

Kaliteli Malzeme Seçimi

Kitelin lezzetinin sırrı iç harcındaki etin ve bulgurun kalitesinde gizlidir. İnce köftelik bulgur ve az yağlı, sinirsiz kıyma kullanmak kıvamı etkiler. İç harç için ise dana-kuzu karışık kıyma tercih edilebilir.

Dış Harcı Yoğururken Sabırlı Olun

Bulguru kıyma ve baharatlarla yoğururken elastik bir kıvam elde etmek çok önemlidir. Harç, şekil verdiğinde çatlamayacak kadar esnek ve pürüzsüz olmalı. Gerekirse yoğurma sırasında ara ara buzlu su eklenebilir.

İç Harcı Soğutarak Kullanın

Soğan, ceviz ve baharatla kavrulmuş iç harcı soğutmadan kullanırsanız dış harcı eritebilir. İç harç soğuk ve kıvamlı olmalı ki şekil verirken kolaylık sağlasın ve dış harcı yırtmasın.

İnce Açın Ama Dikkatli Olun

Dış harcı ne kadar ince açarsanız o kadar lezzetli olur. Ama çok ince açarsanız da yırtılma riski vardır. Elini hafifçe ıslatarak şekil verirken çatlakları kapatabilirsiniz.

Kızartma Yağının Isısını İyi Ayarlayın

Yağ çok sıcak olursa dışı yanar, içi çiğ kalır; az sıcak olursa kitel yağı çeker. Orta-yüksek ısıda, yağa attığında kabarcıklar oluşuyorsa tam kıvamıdır. Azar azar, kalabalık olmadan kızartmak da önemlidir.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde
Ahşap Tahtalarda Temizlik ve Uzun Ömür Sırları
Çorba İçin Tavuk Nasıl Çözdürülür?
Evde Kakaolu Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır?