Muhallebiye Yumurta Neden Konur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Muhallebiye eklenen bir yumurta, sadece kıvamı değil, lezzeti ve besin değerini de değiştirir. Peki; muhallebiye yumurta neden konur?

Tatlı tariflerinin en zariflerinden biri olan muhallebi, sadeliğiyle gönülleri fetheder. Ancak bazı tariflerde karşımıza çıkan bir detay dikkat çeker; o da içine eklenen yumurtadır. Peki, muhallebiye yumurta neden konur?

Kıvamı artırmak için

Yumurta, muhallebinin daha yoğun ve pürüzsüz bir kıvam almasını sağlar. Özellikle sarısı, karışıma bağlayıcılık katar.

Lezzet zenginliği sağlar

Yumurta, muhallebinin daha dolgun ve zengin bir tat profiline sahip olmasına katkı verir.

Besin değerini artırır

Yumurta, protein, vitamin ve mineral açısından zengin olduğu için muhallebinin besleyiciliğini yükseltir.

Renk verir

Yumurtanın sarısı, muhallebiye hafif kremamsı-sarı bir renk kazandırarak görselliği güzelleştirir.

Fırınlanabilirlik sağlar

Özellikle fırın muhallebilerde yumurta, pişme sırasında yapının dağılmamasını sağlar, üst yüzeyde hafif kabuk oluşmasına yardımcı olur.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak