Muhallebiye Yumurta Neden Konur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Muhallebiye eklenen bir yumurta, sadece kıvamı değil, lezzeti ve besin değerini de değiştirir. Peki; muhallebiye yumurta neden konur?
Muhallebiye Yumurta Neden Konur?

Tatlı tariflerinin en zariflerinden biri olan muhallebi, sadeliğiyle gönülleri fetheder. Ancak bazı tariflerde karşımıza çıkan bir detay dikkat çeker; o da içine eklenen yumurtadır. Peki, muhallebiye yumurta neden konur?

muhallebi

Kıvamı artırmak için

Yumurta, muhallebinin daha yoğun ve pürüzsüz bir kıvam almasını sağlar. Özellikle sarısı, karışıma bağlayıcılık katar.

Lezzet zenginliği sağlar

Yumurta, muhallebinin daha dolgun ve zengin bir tat profiline sahip olmasına katkı verir.

Besin değerini artırır

Yumurta, protein, vitamin ve mineral açısından zengin olduğu için muhallebinin besleyiciliğini yükseltir.

Renk verir

Yumurtanın sarısı, muhallebiye hafif kremamsı-sarı bir renk kazandırarak görselliği güzelleştirir.

Fırınlanabilirlik sağlar

Özellikle fırın muhallebilerde yumurta, pişme sırasında yapının dağılmamasını sağlar, üst yüzeyde hafif kabuk oluşmasına yardımcı olur.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Et Pişirmenin 8 Püf Noktası
Düdüklüde Yumuşak Kavurma Nasıl Yapılır?
Kurban Eti Kesildikten Hemen Sonra Yenirse Ne Olur?
Kurban Eti Neden İlk Gün Yenmez?
Kurban Eti Kesildiği Gibi Yenir Mi?
Kurban Eti Neden Serttir?