Muhallebiye Neden Tereyağı Konur?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Muhallebi, süt, şeker ve nişastayla yapılan, Türk mutfağının en zarif sütlü tatlılarından biridir. Tereyağı eklenmesi, hem lezzetini hem de kıvamını zenginleştirir. Kadifemsi dokusu ve hafif aromasıyla muhallebi, her mevsim keyifle yenebilen klasik bir tatlıdır.

Muhallebi, Türk mutfağının en köklü ve sade tatlılarından biridir. Osmanlı döneminden günümüze kadar uzanan bu geleneksel tatlı, genellikle süt, şeker ve nişasta ya da un gibi kıvam verici malzemelerle hazırlanır. Hafif, yumuşak ve pürüzsüz dokusuyla hem çocukların hem yetişkinlerin sevdiği bir tatlıdır.

''Muhallebiye neden yumurta sarısı konur? ve Muhallebiye labne neden konur?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Muhallebiye Neden Tereyağı Konur?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?
1 Dilim Ekmek Kaç Pankek Eder?
Mayasız Poğaça Hamuru Yapışkan Olursa Ne Yapmalı?
Pankekin Güzel Olması İçin Ne Yapmalı?
Mayasız Poğaça Çok Kuru Olursa Ne Yapmalı?