Muhallebi İçin Krema Yoksa Ne Kullanılır?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Muhallebi hazırlarken krema yerine farklı alternatifler kullanabilirsiniz. Süt, tereyağı, nişasta, yoğurt veya süt tozu gibi malzemelerle aynı kıvam ve lezzet yakalanabilir. Bu pratik alternatiflerle muhallebiniz hem pürüzsüz hem de lezzetli olur.

Krema, muhallebiye hem kıvam hem de lezzet açısından zenginlik katar. Ancak evde krema bulunmadığında, aynı yumuşak ve ipeksi dokuyu elde etmek mümkündür. Krema yokken kıvamı tutturmak için muhallebiyi düşük ısıda sürekli karıştırarak pişirmek gerekir. Ayrıca tereyağı eklemek hem parlaklık hem de yumuşaklık sağlar.

''Muhallebi için un yoksa ne kullanılır, muhallebiye neden tereyağı konur ve damla sakızlı muhallebiye vanilya konur mu?'' başlıklı haberlere de göz atın.

Muhallebi İçin Krema Yoksa Ne Kullanılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kaynayan Tencereden Yemeğin Taşmasını Engelleyecek 5 Pratik Yöntem
Mayasız Poğaçanın İçi Piştikten Sonra Çiğ Kalırsa Ne Yapmalı?
1 Dilim Ekmek Kaç Pankek Eder?
Mayasız Poğaça Hamuru Yapışkan Olursa Ne Yapmalı?
Pankekin Güzel Olması İçin Ne Yapmalı?
Mayasız Poğaça Çok Kuru Olursa Ne Yapmalı?