Puf Gibi Kabaran Muffin Yapmak İçin 5 Püf Noktası
Pofidik kıvamıyla çay saatlerinin vazgeçilmezi olan muffinler, dikkatli bir şekilde hazırlanmalıdır. İşte, muffin yaparken bilmeniz gereken 5 püf noktası:
Puf Gibi Kabaran Muffin Yapmak İçin 5 Püf Noktası

Muffin, çay saatlerinin vazgeçilmezi haline gelen nefis bir atıştırmalıktır. Pofuduk kıvamıyla bilinen muffinler hem tatlı, hem de tuzlu olabilir. Muffin, cupcakeden farklı olarak kremasız bir şekilde servis edilir. Küçük porsiyonlar halinde hazırlanan bu küçük kekler, çay veya kahvenin yanında ikram edilir. Muffinlerin pofuduk ve kabarık olmasını sağlamak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. 

Püf noktalarına geçmeden önce muffin tariflerine göz atın.

Muffin Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Malzemeler oda sıcaklığında olmalı

yumurta

Muffin yapmaya başlamadan önce, tarifte yazan tüm malzemeleri masanın üzerine çıkarıp hazır edin. Yumurta, süt, yoğurt gibi kullanacağınız tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı, aksi takdirde yeterince kabarıklığa ulaşamazsınız. 

  1. Sıvı ve katı malzemeler ayrı olmalı

Muffin yapımında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, sıvı ve katı malzemeleri ayrı kaplara alarak karıştırmanızdır. Bu noktada şeker katı malzeme olarak geçse de, sıvıların içinde eridiği için sıvı malzemelere eklemeniz gerekir. Sıvı ve katı malzemeleri ayrı ayrı kaplara boşaltıp karıştırdıktan sonra sıvıları katıların üzerine ekleyerek karıştırabilirsiniz. 

  1. Çok karıştırmayın

Tüm malzemeler bir araya geldikten sonra, çok fazla karıştırmayın. Özellikle mikser veya blender kullanmayın. Muffin hamuru hazırlarken homojen bir yapı elde etmeye çalışmayın. Aksi takdirde pişirme aşamasında kabarmasını önlemiş olursunuz.

  1. Muffin tepsisi

Muffini pişirirken en sık kullanılan eşya, muffin tepsisidir. Bu tepsileri kullanırken hangi malzemelerin yapıldığına dikkat etmeniz gerekir. Eğer muffin tepsisi metalse, içine yağlı kağıt koyabilir veya muffin hamurunu dökmeden önce kalıbı yağlayabilirsiniz. Eğer muffin tepsisi seramik ve teflonsa yağlı kağıt kullanmanıza veya yağlamanıza gerek yoktur. Muffin kalıplarını doldururken ağzına kadar doldurmamaya dikkat edin. Çünkü pişme esnasında kabararak taşabilir.

  1. Muffin kalıbı

Muffinleri pişirmek için, küçük ayrı porsiyonlar halinde satılan kalıplardan da yardım alabilirsiniz. Ancak kağıt muffin kalıpları, pişirme esnasında hamurun dağılmasıyla birlikte yanlara doğru yayılır ve istediğiniz gibi kabarmaz. Bu yüzden kağıt kalıpları tek başına kullanmayın. Silikon kalıp kullanacaksanız, muffin hamurunu kolay bir şekilde çıkarmak için içlerini az miktarda yağ ile yağlayabilir veya silikon kalıpların içine kağıt kalıp yerleştirebilirsiniz. Pişirdikten sonra oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirdiğiniz muffinleri servis edebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Pandispanya yapmanın püf noktaları
  2. Brownie yapmanın püf noktaları
  3. Evde ekmek yapmanın püf noktaları
  4. Ağızda dağılan kurabiye yapmanın püf noktaları
  5. Pankek yapmanın püf noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kurban Etini Ne Zaman Tüketmeli? Doğru Dinlendirme ve Sindirim Dengesi
Koyun Eti Kavurma Kokusunu Nasıl Giderebilirim?
Dalak Yemeği Nasıl Temizlenir?
Et Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler: Pişirme ve Saklama Önerileri
Kurban Bayramı’nda Sağlıklı Beslenmenin 7 Altın Kuralı
Kavurma Suyunu Çekince Ne Yapılır?