Pizza’dan salataya, kızartmadan fırın yemeklerine kadar pek çok tarifin yıldızı mozzarella peyniri, hem pratik hem de nefis dokusuyla sofralara lezzet katıyor. İşte mozzarella peynirinin en çok kullanıldığı alanlar!
En klasik ve yaygın kullanım alanıdır. Eriyen yapısı sayesinde pizzaya hem lezzet hem de görsel çekicilik katar.
Özellikle caprese salatası gibi İtalyan usulü tariflerde domates ve fesleğenle birlikte kullanılır.
Lazanya, fırında makarna ve sebze graten gibi yemeklerin üzerini kaplamak için idealdir.
Eriyen yapısıyla sıcak sandviçlerde akışkan bir kıvam sağlar, lezzeti artırır.
Mozzarella sticks gibi pane yapılmış ve kızartılmış halleri atıştırmalık olarak çok tercih edilir. İsteğe göre çorbalara, omletlere ya da böreklere de eklenerek tariflere lezzet katabilir.