Meyveler Kararmasın Diye Ne Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Elma, armut, muz gibi meyveler doğrandıktan kısa süre sonra kararıp iştah kaçırabilir. Ancak birkaç basit yöntemle meyvelerin taptaze ve parlak görünmesini sağlamak mümkün! Peki; meyveler kararmasın diye ne yapılır?

Meyve tabakları sofraların en renkli ve sağlıklı yıldızlarıdır. Ancak ne yazık ki bazı meyveler doğrandıktan sonra hızla karararak hem görünümlerini hem de iştah açıcı etkilerini kaybeder. Peki; meyveler kararmasın diye ne yapılır? İşte yanıtı.

Limon suyu kullanın

En yaygın yöntemdir. Elma, armut, muz gibi meyvelerin üzerine biraz limon suyu gezdir. Limonun içindeki asidik yapı, meyvenin oksijenle temasını azaltarak kararmayı önler.

Soğuk su + limon suyu karışımı

Doğradığın meyveleri birkaç dakika limonlu soğuk su içinde bekletip süzebilirsiniz. Böylece limon tadı çok baskın olmaz ama kararmayı da engeller.

Tuzlu su

1 litre suya 1 çay kaşığı tuz ekleyip meyveleri 1-2 dakika bu suda bekletebilirsiniz. Sonra durulamak gerekebilir, çünkü tuz tadı biraz kalabilir.

Bal + su karışımı

1 yemek kaşığı balı 1 bardak suyla karıştırıp meyveleri bu karışıma batırmak da kararmayı engeller. Özellikle meyve salatalarında işe yarar.

Portakal veya ananas suyu

Limon gibi sitrik asit içerdiği için, bu meyve sularını da kullanabilirsiniz. Tat açısından daha yumuşak bir alternatif olur.

İpucu: Meyveleri doğradıktan sonra hava ile temas süresini ne kadar kısa tutarsanız o kadar iyi sonuç alırsınız.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde