5 farklı meyhane pilavı tarif önerisi ile geleneksel lezzetleri evde kolayca hazırlayabileceksiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan (ince doğranmış)
1 adet domates (rendelenmiş)
1 adet patlıcan (küp doğranmış)
1 adet yeşil biber (isteğe bağlı)
Tuz, karabiber
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Zeytinyağını tencerede ısıtın, soğan ve biberi kavurun. Domates ve patlıcanı ekleyip birkaç dakika soteleyin. Pirinci veya bulguru ilave edin, kısa süre kavurun. Sıcak suyu ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 soğan (doğranmış)
1 çay bardağı fıstık
1.5 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Tereyağını bir tavada eritin, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Pirinci yıkayıp, tavaya ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. Fırına uygun bir kaba alın, üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
100 gr kuzu eti (doğranmış)
1 soğan (doğranmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Kuzu etini tereyağında kavurun, soğanı ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar pişirin. Pirinci ekleyin, birkaç dakika kavurun. Sıcak suyu ve baharatları ekleyin, karıştırın ve kapağını kapatın. Kısık ateşte pilavı 15-20 dakika pişirin.
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 soğan (doğranmış)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı doğranmış domates
1.5 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
Zeytinyağında soğanı pembeleşene kadar kavurun. Doğranmış domatesi ekleyip, karıştırarak birkaç dakika pişirin. Bulguru ekleyin, birkaç dakika kavurun. Sıcak suyu, tuzu ve baharatları ekleyin, karıştırın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
Malzemeler:
1 su bardağı bulgur
1/2 su bardağı yeşil mercimek
1 soğan (doğranmış)
2 yemek kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Mercimekleri haşlayın ve süzün. Tereyağında doğranmış soğanı kavurun. Bulguru ekleyin, birkaç dakika kavurun. Haşlanmış mercimekleri ve sıcak suyu ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Kısık ateşte pilavı 15-20 dakika pişirin.
Şunlara da göz atın: