Geleneksel Tatlardan Farklı 5 Meyhane Pilavı Lezzet Önerisi
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Meyhane pilavı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve genellikle mezelerle veya zeytinyağlı yemeklerle birlikte servis edilir. İşte 5 farklı meyhane pilavı önerisi.

5 farklı meyhane pilavı tarif önerisi ile geleneksel lezzetleri evde kolayca hazırlayabileceksiniz.

  1. Zeytinyağlı Meyhane Pilavı

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı ince bulgur

  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  3. 1 adet soğan (ince doğranmış)

  4. 1 adet domates (rendelenmiş)

  5. 1 adet patlıcan (küp doğranmış)

  6. 1 adet yeşil biber (isteğe bağlı)

  7. Tuz, karabiber

  8. 2 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

Zeytinyağını tencerede ısıtın, soğan ve biberi kavurun. Domates ve patlıcanı ekleyip birkaç dakika soteleyin. Pirinci veya bulguru ilave edin, kısa süre kavurun. Sıcak suyu ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın. Kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.

  1. Fırın Meyhane Pilavı

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç 

2 yemek kaşığı tereyağı 

1 soğan (doğranmış) 

1 çay bardağı fıstık 

1.5 su bardağı sıcak su 

Tuz, karabiber

Yapılışı:

Tereyağını bir tavada eritin, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Pirinci yıkayıp, tavaya ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. Fırına uygun bir kaba alın, üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

  1. Süleymaniye Pilavı (Meyhane Pilavı)

Malzemeler:

1 su bardağı pirinç 

100 gr kuzu eti (doğranmış) 

1 soğan (doğranmış) 

2 yemek kaşığı tereyağı 

1.5 su bardağı sıcak su 

Tuz, karabiber

Yapılışı:

Kuzu etini tereyağında kavurun, soğanı ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar pişirin. Pirinci ekleyin, birkaç dakika kavurun. Sıcak suyu ve baharatları ekleyin, karıştırın ve kapağını kapatın. Kısık ateşte pilavı 15-20 dakika pişirin.

  1. Bulgurlu Meyhane Pilavı

Malzemeler:

1 su bardağı pilavlık bulgur 

1 soğan (doğranmış) 

1 yemek kaşığı zeytinyağı 

1 çay bardağı doğranmış domates 

1.5 su bardağı sıcak su 

Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:

Zeytinyağında soğanı pembeleşene kadar kavurun. Doğranmış domatesi ekleyip, karıştırarak birkaç dakika pişirin. Bulguru ekleyin, birkaç dakika kavurun. Sıcak suyu, tuzu ve baharatları ekleyin, karıştırın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.

  1. Mercimekli Meyhane Pilavı

Malzemeler:

1 su bardağı bulgur

1/2 su bardağı yeşil mercimek 

1 soğan (doğranmış) 

2 yemek kaşığı tereyağı 

1.5 su bardağı sıcak su 

Tuz, karabiber

Yapılışı:

Mercimekleri haşlayın ve süzün. Tereyağında doğranmış soğanı kavurun. Bulguru ekleyin, birkaç dakika kavurun. Haşlanmış mercimekleri ve sıcak suyu ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Kısık ateşte pilavı 15-20 dakika pişirin.

Şunlara da göz atın:

  1. Tane Tane Bulgur Pilavı İçin 5 Önemli Püf Noktası
  2. Tane Tane Pirinç Pilavı Yapmanın 10 Püf Noktası
  3. Pilav Tenceresi Nasıl Olmalı?
  4. Pilavı Tekrar Isıtmadan Önce Bilmeniz Gerekenler
  5. Kişi Sayısına Göre Pirinç Pilavı Ölçüleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak