Maydanoz Kürü Tarifi: Maydanoz Kürünün Faydaları Nelerdir?
Maydanoz kürü nedir, ne işe yarar? Maydanoz kürünün faydaları nelerdir? Evde zayıflatan limon maydanoz kürü nasıl yapılır? İşte, Dyt. Mehtap Yakut'tan maydanoz kürü tarifi:

Yemeklere ve salatalara lezzet katmanın çok ötesinde faydalara sahip olan maydanoz, genel sağlığa sunduğu katkılarla dikkat çekiyor. Yüksek oranda C vitamini ve birçok mineral içeren bu bitki demir eksikliğine iyi geliyor, ödem atılmasına yardımcı oluyor, adet ağrılarını hafifletiyor ve yağ yakımını da hızlandırıyor! Maydanoz kürü ile daha sağlıklı bir yaşamın mümkün olabileceğini ifade eden Diyetisyen Mehtap Yakut, maydanoz kürü hakkında en çok merak edilen soruların yanıtlarını verdi.  


Maydanoz Kürü Nedir?

Maydanoz, en çok uygulanan detoks tariflerinin merkezinde yer almaktadır. Özellikle ödemlerinden kurtulmak isteyen, metabolizma hızını artırıp kilo verme sürecine destek olmayı hedefleyen kişiler maydanoz kürü ile hedeflerine daha kolay ulaşabilmektedir. Maydanoz kürü belli süre zarflarında uygulanması ve daha sonra belirli dönemlerde ara verilmesi önerilen bir detoks yöntemi olarak tanımlanabilir. Maydanoz doğru şekilde kullanıldığında hızlı bir şekilde etki eder ve fark edilebilir sonuçlar yaratır. Maydanoz kürü de maydanoz etkilerini hızlı bir şekilde görebilmek için büyük bir fayda sunar. Maydanoz bitkisinin amacına uygun şekilde hazırlanması ve tüketilmesi prensibine dayanan maydanoz kürü sayesinde genel metabolizma sağlığının desteklenmesi mümkündür.



Maydanoz Kürü Nasıl Yapılır?

Maydanoz kürünün iyileştirici faydalarından maksimum oranda yararlanmak için farklı kür tariflerindeki tüm malzemelerin doğal olmasına özen gösterilmesi gerekiyor. Hazırlanan maydanoz kürünün sabahları uyandıktan sonra henüz kahvaltı yapılmadan tüketilmesi önem taşıyor. İçecek tüketildikten sonra kahvaltı için yaklaşık 30 dakika beklenmesi öneriliyor. Maydanoz kürü yapmak isteyenlerin bu kürü sürekli uygulamaması da önemli konulardan biri. Tarif bazlı değişmekle birlikte maydanoz kürünün art arda 15 gün boyunca uygulanması ve daha sonra ise uzmanların önerileri doğrultusunda 10 gün boyunca ara verilmesi öneriliyor.



Maydanoz Kürü Faydaları Nelerdir?

Maydanoz kürü doğal malzemelerle hazırlandığında, önerilen zaman dilimlerinde önerilen şekilde tüketildiğinde birçok faydayı da beraberinde getiriyor. Vücuttaki ödemi azalıyor, oksidatif stresle savaşılmasını sağlıyor, cildi gençleştiriyor, yüksek tansiyonu dengeliyor, vücut direncini artırıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve adet söktürücü özellik taşıdığı için regl dönemleri sancılı geçen kadınlar için büyük bir fayda sağlıyor. Tüm bunlara ek olarak maydanoz kürü ile metabolizmanın hızlandığı ve kilo verme sürecinin desteklendiği de biliniyor. Sadece “maydanoz kürü uygulayarak kilo verilir mi?” sorusuna ise evet yanıtı verilemiyor. Her ne kadar maydanoz kürü metabolizmayı hızlandırsa da kilo vermek isteyenlerin uzmanlar tarafından kendilerine özel hazırlanan diyetleri uygulamaları gerekiyor. Böylece hem sağlıklı kilo verilebiliyor hem de verilen kiloların yeniden alınmaması için sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazanılması mümkün oluyor.


Maydanoz Kürü Tarifi

Hem metabolizmayı hızlandıran, hem de vücudun ihtiyaç duyduğu antioksidanların alınmasını sağlayan maydanoz kürü tarifi 15-20 adet maydanoz sapı, iki yemek kaşığı kadar limon suyu ve yarım bardak su ile hazırlanıyor. Tüm malzemeler birleştiriliyor ve robottan geçirilerek hem leziz hem de ferah bir lezzet elde ediliyor. Sabahlar açken 1 bardak maydanoz kürü ile güne enerjik ve zinde başlamak mümkün oluyor. 


Önemli Not: Ciddi ve kronik rahatsızlığı olan kişiler, düzenli ilaç kullananlar, alerjik bünyeye sahip olanlar, hamileler ve emziren anneler, limon maydanoz kürünü tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalıdır. Doktorun onay vermediği hiçbir besin tüketilmemelidir.


Şunlara da göz atın;

  1. İncir kürü nasıl yapılır?
  2. Maydanoz zayıflatır mı?
  3. Limon sarımsak kürü nasıl yapılır?
  4. Soğan kürünün faydaları nelerdir?
  5. Kilo verdiren yoğurt kürü tarifleri

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme

Lezzetli Haberler

İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?