Azmi ile Herkese Umut Oldu: Masterchef Sercan Sancılı Kimdir?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
İlk tur seçmelerine oldukça farklı bir yemek ile katılan Sercan, hem azmi, hem de elinin lezzeti ile şeflerden tam not almayı başardı. Gelin, Sercan Sancılı'nın hayat hikayesine yakından bir göz atalım.

Masterchef Türkiye'nin ilk tur seçmelerine katılan Sercan Sancılı, uzun yıllar boyunca şeflik yapmış ancak geçirdiği kazadan sonra mesleğini bırakmış. Şuan özel bir firmanın idari işler bölümünde çalışan Sercan, yarışmaya İstanbul Kartal'dan katılıyor. Masterchef'le birlikte tekrar kendini kanıtlamak ve mesleğine geri dönmek isteyen Sercan, motorunu satmaya gittiği gün yaptığı kazada yaralandığını belirtti. Bir buçuk aylık tedavilerin ardından bacağının ampute edilmesine karar verildiğini söyleyen Sercan, iyileşme süreci, fizik tedavi gibi süreçler yüzünden aşçılık mesleğini yapamadığını vurguladı. Turizm Otel bölümünden mezun olan Sercan, 2007 yılından beri yaptığı aşçılık mesleğine ara vererek idari bölüme geçerek sıfırdan başladığını söyledi. 

Sercan Sancılı, ilk tur seçmeleri için tempura karides yemeği hazırladı ve şeflerin beğenisine sundu. Somer Şef, ''Yemeğin bu seviye için fazlasıyla yeterli, emeğini de göz önünde bulundurarak evet diyorum.'' dedi. Danilo Şef ve Mehmet Şef'ten de evet almayı başaran Sercan, Masterchef Türkiye'de bir üst tura çıkmayı başardı.

Haber Kategorileri

MasterChef'ten Haberler

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?