Kahramanmaraş’ın eşsiz lezzetlerinden Maraş çöreği, Avrupa Birliği (AB) tarafından coğrafi işaret tescili aldı. Yüzyıllardır Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan Maraş çöreği, kendine özgü yapımı ve taş fırında pişirilme geleneğiyle öne çıkıyor. Böylece Maraş çöreği, AB’den tescillenen 44. Türk coğrafi işareti oldu.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Maraş çöreğinin Avrupa Birliği (AB) tarafından coğrafi işaret tescili aldığını duyurdu. Yüzyıllardır Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan Maraş çöreği, kendine özgü yapımı, taş fırında pişirilmesi ve geleneksel üretim yöntemiyle öne çıkıyor. Böylelikle Maraş çöreği, AB’den tescillenen 44. Türk coğrafi işareti oldu.
AB tarafından tescillenen diğer Türk coğrafi işaretli ürünler arasında Gaziantep baklavası, Malatya kayısısı, Aydın inciri, Giresun tombul fındığı, Antakya künefesi, Maraş tarhanası, Afyon pastırması, Gaziantep fıstık ezmesi ve Maraş çöreği gibi birçok yöresel lezzet bulunuyor.