Mandalina Soymanın En Pratik 5 Yolu
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Mandalinayı soymanın en pratik yollarından biri, üst ve altından kesip parmakla kabuğu ayırmaktır. Ayrıca mandalinayı dört parçaya bölerek ya da yarım dilimlerle soyarak hem hızlı hem de elinizi yapış yapmadan tüketebilirsiniz. Kaşık yöntemi, özellikle sulu mandalinalar için kabuğu çıkarmayı kolaylaştırırken, bıçakla çapraz çizik atmak da hızlı ve estetik bir çözüm sunar. Bu yöntemlerin hepsi, mandalinayı daha keyifli ve zahmetsiz bir şekilde yemeyi sağlar.

Mandalinayı soymadan önce hafifçe yuvarlayarak kabuğun gevşemesini sağlayabilirsiniz. Parmak uçlarınızla kabuğu nazikçe ayırmak, dilimlerin bütün kalmasını kolaylaştırır. Mandalina dilimlerini soymadan önce buzdolabında soğutmak, kabuğun daha rahat çıkmasına yardımcı olur. Ayrıca mandalinaları küçük çizikler atarak soymak, hem zaman kazandırır hem de elinizi temiz tutar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Bib Gourmand Ödülü Alan Restoranlar 2026
Michelin Rehberi 2026 Tavsiye Listesi
2026 Michelin Seçkisi: Michelin Yeşil Yıldız, Servis ve Genç Şef Ödülünü Kazananlar Açıklandı!