Mamzana Yapmanın Püf Noktaları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Mamzana, közlenmiş sebzelerin zeytinyağı ve sarımsakla buluştuğu sevilen mezelerdendir. En lezzetli sonucu elde etmek için sebzeleri bıçakla doğrayıp sızma zeytinyağıyla harmanlamak önemlidir. İşte mamzana yapmanın püf noktaları.
Mamzana Yapmanın Püf Noktaları

Mamzana, közlenmiş sebzelerle yapılan nefis bir mezedir. Patlıcan, biber, domates gibi malzemelerle hazırlanır ve zeytinyağıyla taçlanır. İşte; mamzanayı en lezzetli şekilde yapmak için işte püf noktaları!

mamzana

Sebzeleri közleyerek başlayın

  1. Patlıcan, kapya biber ve domates mutlaka közlenmeli. Ocakta, fırında veya mangalda közleyebilirsiniz ama mangal közünde yapılan en otantik ve dumanlı tada sahip olur.
  2. Közlenen sebzelerin kabuklarını soyarken kolaylık için üzerini streç filmle örtüp 5 dakika bekletin, kabuklar daha kolay çıkar.

Sebzeleri doğrama şekli önemli

  1. Tüm sebzeleri bıçakla ince ince doğrayın, rondo ya da blender kullanmayın. Ezilirse mezenin dokusu bozulur.
  2. Özellikle patlıcanın lifli yapısı bozulmadan kalmalı.

Zeytinyağı kalitesi fark yaratır

  1. Sızma zeytinyağı kullanın ve bolca koyun. Mamzana, zeytinyağıyla güzelleşir.
  2. Bazı tariflerde azıcık limon suyu veya nar ekşisi de eklenir, bu da hoş bir asidite katar.

Sarımsak aroması

  1. Közlenmiş sebzelere ezilmiş 1-2 diş sarımsak ekleyin. Aşırıya kaçmayın; tatları bastırmasın.
  2. Tuz ayarını ve dinlendirmeyi unutmayın
  3. Tuzunu sonradan kontrol ederek ayarlayın.
  4. Mamzanayı buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. Bekledikçe lezzeti artar.

İsteğe göre süsleme

  1. Üzerine ince doğranmış maydanoz, birkaç tane siyah zeytin ya da biraz ceviz içi ekleyebilirsiniz.
  2. Soğuk meze olarak servis edilir, yanında ızgara et ya da sadece ekmekle harikadır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Masterchef Eylül Soysal Kimdir?
12 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren İkinci İsim Belli Oldu!
Siron Nedir, Nasıl Yapılır? Tavuklu, Kıymalı ve Yoğurtlu Silor Nedir?
Her Öğüne Uygun 12 Pratik Tost Tarifi
Soğan Dolması Yapmanın Püf Noktaları
Çarşaf Böreği Yapımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler