Yeniler, yenilikler ve taptaze lezzet duraklarıyla yeni sezona merhaba! İstanbul’dan Bodrum’a uzanan bu lezzet yolculuğunda, şehirde kapılarını yeni açan mekanlar ve sezonu yeniliklerle karşılayan adresler öne çıkıyor. Boğaz’dan Tarihi Yarımada’ya uzanan manzaralarıyla büyüleyen teraslarda gün batımının keyfini çıkarabilir, ağaçlarla çevrili huzurlu bahçeli mekanlarda doğayla iç içe anların tadını doyasıya yaşayabilirsiniz.
Hazırlayan: Senem Bal Ay
@senembalay
Tarihi Yarımada’nın etkileyici atmosferinde, geçtiğimiz aylarda kapılarını açan Hotel Komana Binbirdirek’in teras katında bulunan Sentez Restaurant, şehrin yeni mekanlarından biri. Sentez Restaurant, Anadolu ve Akdeniz mutfağından ilham alan yerel lezzetler sunan bir menüye sahip. Restoranın menüsünde, mezelerde humus, tahinli patlıcan, tarama, muhammara; salatalarda Ege otları salatası ve taze baharatlı kaşık salata; ara sıcaklarda karides mücver, haşlama içli köfte; robata grill bölümünde uykuluk, ahtapot kol, antrikot; ana yemeklerde Sivas köftesi, deniz mahsullü erişte, kaya levreği, köz patlıcan dolgulu mantı; ekşi mayalı pideler bölümünde armut ve Niğde mavisi, kuzu göbeği mantarı ve kaburgalı tadabileceğiniz lezzetlerden birkaçı.
@sentezrestaurant
@hotelkomanabinbirdirek
Gümüşsuyu Artisan İstanbul MGallery’deki yeni yerinde, çağdaş Akdeniz&Anadolu mutfağını sunan fine dining konseptiyle Topaz, konuklarını ağırlamaya başladı. Topaz, Boğaz manzarası eşliğinde sevilen ve özlenen lezzetleri gastronomi tutkunları ile buluşturuyor. Etkileyici bir manzaraya sahip Topaz, açık mutfak konseptiyle hizmet veriyor. Michelin Rehberi Tavsiye Listesi ile birlikte pek çok uluslararası ödüle de sahip olan Topaz’ın mutfağı, kuruluşundan bu yana Şef Tevfik Alparslan’a emanet. Şef Tevfik Alparslan, yerli tohum, mevsiminde ve coğrafi ürünlerle harmanladığı örnekleri, çağdaş bir anlayışla Topaz’da bir araya getirmeye devam ediyor.
@topaz.istanbul
Yaz başında Bodrum’da, Anthaven’da kapılarını açan yeni bir lezzet köşesi Tipsy Crab. Tipsy Crab, Akdeniz ruhunu Bodrum’un tazeliğiyle bir araya getiren bir ‘Oyster & Tapas’ bar. Mekanın menüsünde tapas çeşitleri, taze istiridyeler, deniz mahsulleri gibi lezzetler bulunuyor. Peru usulü ceviche, ızgara ahtapot, Gillardeau No.2 istiridye, domates tartar, mavi kuyruk karides menüsünden tadabileceğiniz lezzetlerden birkaçı.
@tipsy.crab
Akdeniz mutfağından eşsiz lezzetler sunan Okra, 2025 yazında The Marmara Taksim’in terasında konuklarını ağırlıyor. Etkileyici bir manzaraya bakan Okra Terrace, açık ateş mutfağı ve kendine özel menüsü ile yaz boyunca lezzetlerini açık havada sunuyor. Mert Yalçıner’in önderliğinde hazırlanan ve açık ateşi odağına alan menü, mevsimsel ürün kullanımı ve pişirme teknikleriyle çağdaş bir Akdeniz mutfağı vaat ediyor. Okra Terrace’ın menüsünde dikkat çeken lezzetler arasında, başlangıçlarda balık&ekmek, gambilya fava&kalamar, külde ahtapot; ana yemeklerden ise açık ateşten levrek, Lagos& rezene, kaburga ragu&pappardelle, ızgara bonfile bulunuyor.
@okraistanbul
Fethiye’de denize nazır bir restoran olan Girida, şahane manzarası, ferah açık alanı ve nefis lezzetleriyle mutlaka radarınızda olsun. Mekana adım attığınızda denize sıfır konumu ve manzarası sizi etkiliyor. Mezeleri, salataları ve deniz ürünleri ile hazırlanan lezzetleri çok iddialı. Masanıza geçip nefis yemeklerini tatmaya başladığınızda ise damaklarda bir şölen yaşanıyor. Mekanın menüsü kadar sunum ve servisi de çok özenli ve başarılı.
@girida_port
Swissôtel The Bosphorus’un en sevilen mekanlarından Chalet Garden, şehrin sevilen adreslerinden biri. Şef Soner Kesgin’in hazırladığı menüsünde poke bowl’lar, paylaşımlı tabaklar ve atıştırmalıkların yanı sıra pizza dog, klasik frankfurter, bratwurst, burger gibi seçenekler de mevcut. Chalet Garden, canlı performanslara da ev sahipliği yapıyor, yaz programı takvimine bir göz atın.
@chaletgarden
Grasidi Gastro Garden, Ege ve Akdeniz bölgelerinin sıcak ruhunu İstanbul’da hissetmek isteyenler için keyifli bir kaçış noktası adeta. Grand Hyatt İstanbul’da bulunan mekanın zeytin ve kumkuat ağaçlarının çevrelediği, Akdeniz limonu rengindeki sandalyelerin canlılığıyla bezenmiş ferah bahçesinde lezzet dolu yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz. Grasidi Gastro Garden, mezeleri, taze malzemelerle zenginleştirilen Akdeniz salataları ve deniz ürünlerinin öne çıktığı bir menüye sahip.
@grasidigastro
Tarihi Yarımada manzarasına karşı konumlanan The Peninsula Istanbul’un sevilen buluşma noktalarından olan The Lobby akşam yemekleriyle konuklarına keyifli bir deneyim yaşatıyor. Boğaz’ın kıyısında, Tarihi Yarımada manzarasına açılan The Lobby terasta sunulan bu deneyimde, Executive Şef Andreas Block ve ekibinin imzasını taşıyan yaz menüsünü tatmak mümkün. Mevsimsel ürünler ve sürdürülebilirlik ilkesi ile hazırlanan menüde, The Peninsula Istanbul’un kendi bünyesindeki Herb Garden’dan toplanan taze otlar ve aromatik yeşillikler de her tabağa doğallık katıyor.
@thepeninsulaistanbulhotel
Yeniköy’de bulunan Lokanta Limu, lezzetlerini bu yaz Pera’ya da taşıdı. Lokanta Limu Pera; Meşrutiyet Caddesi’nde Klein Garten’a ev sahipliği yapan mekanda müdavimlerini ağırlıyor. Mekan yaz boyu pazartesi hariç her gün 19.30-22.30 saatlerinde servis veriyor. 22.30 sonrasında ise eğlence ve müzik ‘Altın Saatler’ olarak devam ediyor.
@lokantalimu.pera
Sirkeci’de bulunan Orient Occident Hotel’in terasında konumlanan Roof Mezzepotamia, bu yaz mevsimine yenilenen menüsüyle “Merhaba” dedi. Mevsimin sebze ve otları ile hazırlanan mezeler, ana yemekler Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini modern dokunuşlarla yeniden yorumluyor. Mekanın menüsünde tadabileceğiniz lezzetler arasında Urla sakız kabağı ile hazırlanan kabak Girit, zeytin, taze otlar ve zeytinyağı ile hazırlanan Galata, ot harmanı (mücveri), deniz ürünleri ile hazırlanan yahni öne çıkıyor. Manzarası da çok güzel olan mekan akşam yemekleri ve DJ performansları ile radarınızda olsun.
@roofmezzepotamia