Levrek Hangi Unla Kızartılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Levrek kızartmasının sırrı sadece tazeliğinde değil, hangi unla kaplandığında da gizli! Peki; levrek hangi unla kızartılır? İşte yanıtı.

Levrek, beyaz eti ve hafif lezzetiyle sofraların gözdesi olan bir balık türüdür. Onu en lezzetli haliyle sunmanın yollarından biri de kızartmaktır. Ancak işin püf noktası, levreği hangi unla kaplayacağınıza bağlıdır. Farklı un çeşitleri balığın dış dokusunu, rengine ve tadına doğrudan etki eder. Peki; levrek hangi unla kızartılır?

Buğday unu (beyaz un)

En yaygın kullanılan undur, levreğe çıtır bir dış yüzey sağlar.

Mısır unu

Balığa altın rengi ve ekstra çıtırlık verir; özellikle Ege ve Karadeniz mutfağında tercih edilir.

Karışık un kullanımı

Mısır unu ve buğday unu karışımı (%50-%50) daha dengeli bir lezzet ve doku sunar.

Unun baharatlandırılması

Una tuz, karabiber, pul biber gibi baharatlar eklenerek balığın tadı zenginleştirilebilir.

Balığın iyi kurulanması

Unun balığa iyi yapışması ve kızarırken dağılmaması için levreğin fazla suyu alınmalıdır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde
Ahşap Tahtalarda Temizlik ve Uzun Ömür Sırları
Çorba İçin Tavuk Nasıl Çözdürülür?
Evde Kakaolu Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır?
Yeni Tavayı Direkt Ocağa Koymadan Önce Bilmeniz Gereken 4 Şey
Bulaşık Makinesindeki Kötü Kokuları Gidermenin 6 Tüyosu