Kuru İncir Nasıl Saklanır: 3 Farklı yöntem
Kuru incir buzdolabında nasıl saklanır? Kuru incir ne kadar dayanır? Kuru incirin bozulduğu nasıl anlaşılır? İşte, kuru inciri buzdolabında ve buzlukta saklama yöntemleri:

Kuru incir, incirin kurutulmasıyla elde edilir. Anadolu'da binlerce yıldır tüketilen kuru incir, hem vitamin, hem de mineral bakımından zengindir. Kuru incir, atıştırmalık olarak kahvaltılarda, ara öğünlerde ve diyet listelerinde tüketilebilir. İncir, güneş veya fırında kurutulduktan sonra satışa sunulur. Kuru incir, dilimlenerek tatlılara da eklenebilir. Hazır olarak alınan kuru incir, doğru yöntemlerle saklanırsa uzun süre tüketilebilir.

Kuru İncir Nasıl Saklanır?

Kuru incir, eğer 10-15 gün içinde tüketilecekse, buzdolabına koymanıza gerek yoktur. Güneş görmeyen, serin ve karanlık bir ortamda saklayabilirsiniz. Kuru inciri temiz cam kavanozlarda ağzını kapatarak da muhafaza edebilirsiniz. Bu aşamada, saklayacağınız ortamın nemli olmamasına dikkat edin. Nem, kuru incirin kısa sürede bozulmasına neden olabilir. Kuru inciri, ocak ve doğalgaz gibi sıcaklık yayan eşyalardan uzak bir yerde daha güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz.

Kuru İncir Buzdolabında Nasıl Saklanır?

Kuru inciri, buzdolabında saklayacaksanız hava almayan kapların içine yerleştirebilirsiniz. Cam kavanozlar veya plastik saklama kapları, kuru incirin saklanması için uygundur. Kuru inciri buzdolabı kapağında veya kahvaltılıkların olduğu yerde 1 yıla kadar muhafaza edilebilir. 

Kuru İncir Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Kuru inciri uzun süre tüketmeyecekseniz, derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Bunun için, kuru incirleri buzdolabı poşetlerine doldurun. Ağzını sıkıca bağladıktan sonra poşetin üzerine tarih etiketi yapıştırın. Kuru inciri, derin dondurucuya yerleştirin. Mümkünse etlerden uzak bir alana yerleştirmeye dikkat edin. Kuru incir, derin dondurucuda 1 yıla kadar muhafaza edilebilir. Kullanmak istediğinizde buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında bekletmeniz yeterlidir. 

Kuru İncirin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Kuru incir, nemli alanlarda kalırsa kısa sürede küflenebilir. Küflenen kuru incir, kesinlikle tüketilmemelidir. Ek olarak kuru incir bozulduğunda üzerine farklı renkler oluşur. Tadında ve kokusunda keskin değişiklikler olur. Böyle durumlarda kuru inciri tüketmemek, en sağlıklısıdır.

Şunlara da göz atın;

  1. Kuru incirin faydaları nelerdir?
  2. Taze incir nasıl saklanır?
  3. Kuru üzüm nasıl saklanır?
  4. Petek bal nasıl saklanır?
  5. Pestil nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Zeytinyağlı Yaprak Sarmanın 8 Püf Noktası
Kızılcık Nasıl Kurutulur: Güneşte ve Fırında Kızılcık Kurutma Teknikleri
Kabak Spagetti Tarifleri: 5 Farklı Kabak Spagetti
Mangalın Yanına Ne Gider? Mangal Yanına Yakışacak 10 Tarif
Bir Diyetisyen Enerjiyi Artırmak İçin En İyi Kahvaltılık Yiyecekleri Paylaştı
Eskişehir Kahvaltı Mekanları: En İyi 8 Mekan