Kurban Bayramı’nın en özel anlarından biri, taze kesilen etlerin sofraya en güzel şekilde hazırlanmasıdır. Kurban eti ilk gün olduğunda, etin dokusu henüz çok yumuşak ve taze olduğu için pişirme şekli büyük önem taşır. Yanlış pişirme yöntemleri eti sertleştirebilir veya lezzetini gölgeleyebilir. Bu yüzden ilk gün, hafif ve nazik pişirme teknikleri tercih edilmelidir. Peki; kurban eti ilk gün nasıl pişirilir? İşte detaylar.
Kurban etini ilk gün kesinlikle çok sert pişirmeyin, haşlama ya da hafif kavurma tercih edin. Tuz ve baharatı pişirme sonunda eklemek etin daha yumuşak kalmasını sağlar. Eğer fazla et varsa, bir kısmını haşlayıp sonra farklı yemeklerde kullanabilirsiniz (örneğin, etli pilav, yahni, köfte).