Krema Nasıl Dondurulur?
Krema tatlı ve tuzlu tariflerde kullanılan lezzetli bir süt ürünüdür. Bu lezzetli kremayı biraz fazla aldıysanız ya da pratik olması için dondururak muhafaza etmek istiyorsanız ne yapmalısınız? Krema nasıl dondurulur:

Krema genellikle taze olsa da, daha uzun süre saklamak için dondurmanız gereken zamanlar olabilir. İyice dondurmak ve kullanılabilir bir şekilde sulandırmak mümkündür.

Krema Nasıl Dondurulur?

  1. Kremayı sert kenarlı bir kaba boşaltın. Buzdolabı kokularının girmesini önlemek için ağzını sıkıca kapatan güçlü bir plastik torbayla (aslında iki torba önerilir) örtün.
  2. Dondurucuya yerleştirin.
  3. Direk bu şekilde dondurucunuzda saklayabilirsiniz.


Şekerli Krema Nasıl Dondurulur?

  1. Bu yöntem hamur işleri ve tatlılar için kullanışlıdır; ilave şeker ayrıca kremanın onsuz olduğundan biraz daha iyi korunmasına yardımcı olur.
  2. Kremayı uygun bir kaba boşaltın.
  3. Kremayı hafifçe çırpın. Sadece sertleşene kadar çırpın.
  4. 1 çay kaşığı şeker ile kremayı karıştırın. Her 125 ml  1 seviye çay kaşığı daha ekleyin.
  5. Kremayı sert kenarlı bir kaba boşaltın. Buzdolabı kokularının girmesini önlemek için ağzını sıkıca kapatan güçlü bir plastik torbayla (aslında iki torba önerilir) örtün.


Krem Şanti Nasıl Dondurulur?

  1. Bunlar, doğrudan bir keke veya küçük bir kek dolgusu olarak eklemek için yararlı olabilir. Yukarıdaki tatlı krema tarifi de tercihe göre bu şekilde hazırlanabilir.
  2. Bir fırın tepsisini parşömen kağıdı veya silikon bir tabaka ile hizalayın.
  3. Kremayı çırpın.
  4. Hazırlanan fırın tepsisine krema parçaları yerleştirin. Sıkıca kapanan kalın bir dondurucu torbasıyla örtün.
  5. Dondurun. Dondurulduğunda, çıkarın ve bir saklama kabının veya torbasının içine alın. Çarpmaktan kaçınmak için sert kenarlı bir kap yine en iyisidir.
  6. Kapatın ve dondurucuya geri dönün.


Nasıl Çözdürülür?

  1. Sadece krema: Bir gece buzdolabında eritin veya, yiyecek zaten köpürüyorsa, taze krema ekler gibi doğrudan bir pişirme kabına (çorba veya güveç gibi) ekleyin ve ısının erimesine izin verin. Krema akışkan olacak ve donduktan sonra çırpılmayacaktır.
  2. Tatlı krema: Pasta veya tatlı dolgusu veya üstü olarak kullanmak için önce buzdolabında bir gece eritin. Önceki kremada olduğu gibi, bu donmuş krema tekrar çırpılamaz; ancak bunun aksine, zaten çırpılmış dokusunu pişirmeye veya tatlılara eklemeye uygun tutmalıdır. Ayrıca, dolguyu daha da ileriye götürmek için taze çırpılmış krema ile birleştirmeyi deneyebilirsiniz.
  3. Ayrılan kremanın sabitlenmesi: Çok fazla ayrılma olduğunu fark ederseniz, kremayı kabının içinde (kapağı açık) sallayın. Bu, katı yağları ve su katılarını tekrar bir araya getirerek kremin sulandırılmasına yardımcı olabilir.
  4. Krem şanti parçaları: Mutfak tezgahında buzunun çözülmesini bekleyin (yaklaşık 10 dakika sürer).[4] Krem şanti kullandığınız gibi kullanın.

Şunlara da göz atın;

  1. Krema ne kadar dayanır?
  2. Ekşi krema nedir?
  3. Kremalı tarifler
  4. Kremalı makarna yanına ne gider?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Mardin'de Ne Yenir, Nerede Yenir: En İyi 10 Restoran
Dünyanın En İyi Köfteleri Açıklandı: Listede Türk Mutfağından 10 Köfte Var!
Kahvenin Serüveni
Gül Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Yüz Bakımında Kullanılan 6 Doğal Malzeme
Kabak Çekirdeği Kilo Verdirir Mi?