Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi, incecik ve yumuşacık krepler bazen basit bir malzemenin eksikliğiyle yapılamaz hale gelir; kabartma tozu; ama endişelenmeyin. Mutfağınızda zaten bulunan birkaç pratik malzeme ile bu sorunu kolayca çözebilirsiniz. Peki; krebe kabartma tozu yerine ne kullanılır? İşte yanıtı.
Karbonat tek başına yeterli değildir; aktifleşmesi için asidik bir madde gerekir. Örneğin 1 çay kaşığı karbonat + 1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke kullanabilirsiniz. Bu karışım kabartma tozu yerine geçer.
Maden suyu, içinde doğal olarak karbondioksit gazı bulundurur. Krep hamuruna sıvı yerine biraz soda eklemek, kabarıklık ve hafiflik sağlar.
Yumurta beyazını ayrı çırpıp köpük haline getirerek hamura katmak, kabartıcı etki yaratır. Bu yöntem özellikle yumuşak ve pofuduk krepler için kullanılır.
1 tatlı kaşığı yoğurt ile 1/2 çay kaşığı karbonatı karıştırarak doğal bir kabartıcı elde edebilirsiniz. Yoğurdun asidik yapısı karbonatı aktive eder.
Anında kabartıcı yerine maya kullanabilirsiniz. Hamuru ılık bir ortamda 30-60 dakika mayalandırarak kabarmasını sağlayabilirsiniz. Bu yöntem biraz zaman alır ama oldukça etkilidir.
Şunlara da göz atın: