Krep deyince çoğumuzun aklına incecik, zarif hamurlar gelir. Ama bazen insan biraz daha yumuşak, pofuduk bir doku arar. İşte tam bu noktada devreye kabartma tozu girebilir. Krebe az miktarda kabartma tozu konabilir, özellikle daha yumuşak, biraz daha kabarık krepler isteniyorsa…
Klasik Fransız usulü krep tariflerinde genellikle kabartma tozu kullanılmaz. Bu tür krepler ince, hafif ve elastik olur.
Amerikan tarzı kalın ve kabarık krepler (pancake) için ise kabartma tozu yaygın olarak kullanılır.
Eğer sizin tarifiniz klasik krep (yumurta, un, süt) ise ve çok ince olsun istiyorsanız, kabartma tozuna gerek yoktur.
Ama biraz daha yumuşak, hafif kabarık olmasını isterseniz, 1 su bardağı una yarım çay kaşığı kabartma tozu ekleyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın: