Konserve Menemen Yapmanın 5 Kolay Yolu
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Konserve menemen yapmak için domateslerin etli ve olgun olmasına dikkat edilmeli, biber ve soğan önceden hafifçe kavrulmalıdır. Kavanoz ve kapaklar mutlaka sterilize edilmeli, sonrasında kaynar suda kaynatılarak vakumlama yapılmalıdır. Böylece konserveniz kış boyunca bozulmadan, taptaze lezzetiyle saklanabilir.

Menemen konservelerinin uzun ömürlü olması için hijyen ve saklama koşulları çok önemlidir. Yağ ve tuz miktarı dengeli ayarlanmalı, fazla yağ eklenmemelidir. Kavanozlar serin, kuru ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edilmelidir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak