Konserve İçin Özel Bir Tencereye Gerçekten İhtiyaç Var Mı?
Pek çok insan için konserve yapmak, yılda bir veya iki kez yapılan bir olaydır. Bu işlem için gerçekten özel bir tencereye ihtiyaç var mı? Sizler için anlattık, konserve için özel bir tencereye gerçekten ihtiyaç var mı:

Pek çok insan için konserve yapmak, yılda bir veya iki kez yapılan bir olaydır. Sezon sona erdikten sonra, ekstra kavanozlar ve konserve tencereniz de dahil olmak üzere konserve ekipmanını kaldırırsınız. Daha sonra ihtiyacınız olduğunda bulamazsanız ne olur? Veya konserve için çok miktarda sos veya meyveniz olabilir ve çok az zamanınız olabilir ve sadece bir konserve kutusu yeterli olmaz. Sürece yardımcı olacak ikinci bir konserve kutusu olmadan ne yapabilirsiniz?

Tipik olarak, konserve yapmak için, içine çok sayıda kavanoz koymanıza izin veren ve bu kavanozları alttan yeterince tutmanın bir yolu olan büyük bir metal tencereye ihtiyacınız vardır. Ayrıca kavanozların üzerinde su için yaklaşık bir veya iki inçlik bir alana sahip olacak kadar uzun olması gerekir. Bu görev için özel olarak tasarlanmış bir kutu satın alabilirsiniz, ancak bunu yapmak zorunda olmayabilirsiniz.


Paslanmaz Çelik Tencere Kullanın

İşi yapacak kadar büyük bir tencereye sahip olup olmadığınızı görmek için mutfağınıza bakın. Genellikle büyük miktarda sos için kullandığınız gibi büyük bir paslanmaz çelik tencere iyi çalışabilir. Konserve işlemi sırasında suyun kavanozların her tarafında hareket etmesi için yeterli alan sağlayacak kadar uzun bir şey seçtiğinizden emin olun.

Sürecin zor kısmı, kavanozların üzerine oturması için tencerenin dibine koyacak bir raf bulmaktır, böylece cam kırılmasına neden olabilecek sobanın ısısıyla doğrudan temas etmezler. Ayrıca suyun kavanozların altından ve çevresinden akmasını sağlamaya yardımcı olur. Tencerenizin dibine sığan bir konserve rafınız veya soğutma rafınız yoksa, basit bir ipucu düşünün. Tencerenin dibinin şekli ve boyutunda birkaç konserve kavanozu halkasını birbirine bağlayın. Bunları bir arada tutmak için herhangi bir tel kullanın. Bu, kavanozlara sadece yeterli yükseklik sağlayacaktır. Sadece denge oluşturmak için tencerenin tabanında yeterince olduğundan emin olun.

Şunlara da göz atın;

  1. Konserve tarifleri
  2. Salsa sos nasıl konserve yapılır?
  3. Konserve balkabağı dondurulabilir mi?
  4. Konserve et nasıl pişirilir?
  5. Konserve nasıl açılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Ekipmanları

Lezzetli Haberler

Zeytinyağlı Yaprak Sarmanın 8 Püf Noktası
Kızılcık Nasıl Kurutulur: Güneşte ve Fırında Kızılcık Kurutma Teknikleri
Kabak Spagetti Tarifleri: 5 Farklı Kabak Spagetti
Mangalın Yanına Ne Gider? Mangal Yanına Yakışacak 10 Tarif
Bir Diyetisyen Enerjiyi Artırmak İçin En İyi Kahvaltılık Yiyecekleri Paylaştı
Eskişehir Kahvaltı Mekanları: En İyi 8 Mekan