Koçun En Yağsız Yerleri Neresidir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Daha hafif, daha sağlıklı ama lezzetten ödün vermeyen et tarifleri için doğru yeri bilmek şart. Kırmızı et seven ama yağa dikkat edenler için doğru seçim, etin hangi kısmını tercih ettiğinizle başlar. Peki; koçun en yağsız yerleri neresidir?

Koç eti, karakteristik lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olsa da bazı bölgeleri diğerlerine göre çok daha az yağ içerir. Diyet yapanlardan sağlıklı beslenenlere kadar herkesin tercih ettiği koçun en yağsız yeri neresidir?

But (Arka bacak)

Koçun arka but kısmı, kas oranı yüksek ve yağ oranı düşük bir bölgedir. Izgara veya haşlama için uygundur.

Sırt (Fileto / Kontrfile)

Sırt kısmının iç tarafındaki etler (özellikle kontrfile), daha az yağ içerir. Yumuşak yapısıyla ızgara ve tavada pişirme için idealdir.

Yanak eti

Koçun yanağındaki et hem yağsızdır hem de lezzetlidir. Genellikle düşük ısıda uzun pişirme gerektirir.

Kol (Ön bacak)

Yağ oranı düşüktür, kaslı yapısı nedeniyle biraz serttir ama haşlama ve güveç yemeklerinde güzel sonuç verir.

Sakatat dışı kaburga çevresi (Kaburga üstü)

Kaburganın tam üstündeki et, kemikten uzaklaştıkça yağ oranı azalır. Bu bölge dikkatli temizlenirse yağsız parçalar elde edilebilir.

İpucu: Yağsızlık arıyorsan etleri pişirmeden önce görünen yağları ayıklamak da önemlidir. Ayrıca genç koçlarda genel olarak yağ oranı daha düşüktür.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?