Kızıl Saç Bakımı Nasıl Yapılır: Evde Pratik Yöntemler
Kızıl rengi nasıl korunur? Kızıl saç bakımı zor mu? Kızıl saçların bakımı nasıl yapılır? İşte, saç rengini korumak için evde uygulayabileceğiniz kızıl saç bakımı yöntemleri:

Kızıl saçlar, dikkat çekici ve canlı yapısıyla oldukça hoş görünen saç renklerinden biridir. Çok sayıda kadının severek kullandığı kızıl saçlar, ilk aşamada çok güzel dursa da, devamlılığın sağlanması açısından bakım yapılması gerekir. Çünkü kızıl saçlar duşla birlikte çok kolay bir şekilde akar ve kısa süre içinde rengin canlılığı gitmeye başlar. Bakım işlemi ihmal edildiğinde, kızıl saçlarda turuncuya dönük tonlar görülmeye başlar. Bu yazımızda kızıl saçlar için uygulayabileceğiniz bakım önerilerini sizlerle paylaşacağız. 

Kızıl Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

  1. Şampuan Seçimi

Kızıl saç bakımında en önemli adım, renk koruyucu şampuanlardır. Saç renginin canlılığını uzun süre koruması için, mutlaka kızıl saç şampuanı kullanmanız gerekir. Kızıl saçlar için özel olarak üretilen şampuanlar, hem saçınızın parlak görünmesini, hem de saç renginin 6 haftaya kadar kalıcı olmasını sağlar. 

  1. Sıcak Su

Kızıl rengi çok hızlı bir şekilde aktığı için, saçı çok sık yıkamak ve yıkama işleminde sıcak su kullanmak, rengin daha çabuk solmasına neden olur. Bu yüzden duşta ılık su kullanmaya ve saçınızı belli periyotlarla yıkamaya özen gösterin.

  1. Renk Koruyucu Maske

Kızıl saç rengini korumak ve daha canlı görünmesini sağlamak için, renk koruyucu maskelerden yardım alabilirsiniz. Bu maskeler saçı yumuşatırken, aynı zamanda canlı ve parlak bir görünüm katar. Maske uygulandıktan sonra, saçı duş sırasında kireçli sudan korur ve rengin akmasına engel olur. Ayrıca boyalı saçlara ışıltı da katabilir.


  1. Güneş

Güneş ışınları ve yüksek ısılı saç şekillendiriciler, saç renginin solmasına neden olur. Özellikle güneş ışınları, tüm saçlarda renk açıcı bir etkiye sahiptir. Saçta kalkan yaratan saç serumları, UV ve ısı hasarını minimuma indirir. Ayrıca saçınızın deniz suyuna maruz kalmamasına da dikkat edin. Eğer denize girecekseniz, deniz sonrası saç bakımını ihmal etmeyin.

  1. Boyalı Saç Bakımı

Saçınızı boyadıktan sonra, boya koruyucu bakımlar yaptırın. Boya sonrası yoğun bakım konsantrası, boyadan zarar gören saçların hasarını azaltabilir. Ayrıca saç renginin daha parlak ve homojen olmasını sağlayabilir. Saçınızın dip boyası geldiğinde, aynı tonda boyama yapın.

Kızıl Saç Nasıl Boyanır?

  1. Öncelikle yeni uzayan saçlarınız doğal renkte olduğu için, ekstra saç açma işlemine gerek yoktur.
  2. Eğer çok açık bir tona boyamayacaksanız, doğrudan kızıl saç boyasını uygulayabilirsiniz.
  3. Eğer uygulayacağınız ton çok açıksa, kısa süreli renk açma işlemi uygulayabilirsiniz.
  4. Kızıl saç boyasını uyguladıktan sonra, süre dolana kadar bekleyin. 
  5. Daha sonra saçınızı boya koruyucu şampuanlarla yıkayın.


Şunlara da göz atın;

  1. Saç köklerini güçlendirmek için ne yapmalıyız?
  2. Kıvırcık saç bakımı nasıl yapılır?
  3. Saç gürleştirme yöntemleri
  4. Saç nasıl nemlendirilir?
  5. Saçları yıkarken yapılan hatalar

Haber Kategorileri

Güzellik Reçeteleri

Lezzetli Haberler

Evde Tavuk Bulyon Nasıl Yapılır?
Rulo Pasta Tarifleri: Özel Günler İçin 12 Rulo Pasta Tarifi
Şefleri Bile Kıskandıracak 62 Mutfak Püf Noktası ve Pratik Yöntem
Evde Zeytin Sütü Nasıl Yapılır?
Fit Kahvaltı Tarifleri: 10 Farklı Fit Kahvaltı Tarifi
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı