Kıymanın Lezzeti, Yoğurdun Ferahlığı: 5 Pratik ve Nefis Lezzet Önerisi
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Yoğurt ve kıyma, mutfakların en sevilen ikililerinden biri. Hem doyurucu hem de lezzetli olan bu malzemelerle kısa sürede harika yemekler hazırlayabilirsiniz. İşte kıymalı ve yoğurtlu yapılabilecek 5 nefis lezzet önerisi.
Kıymanın Lezzeti, Yoğurdun Ferahlığı: 5 Pratik ve Nefis Lezzet Önerisi

İster makarna üzerine dökün, ister sebzelerle birleştirin, ister nefis köfteler yapın. İşte sofranıza pratiklik ve lezzet katacak 5 kolay kıymalı ve yoğurtlu tarif önerisi.

  1. Kıymalı Yoğurtlu Makarna

kıymalı yoğurtlu makarna

Malzemeler:

1 paket makarna

200 g kıyma

1 adet soğan

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı salça

1 su bardağı yoğurt

1 diş sarımsak

Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:

Makarnayı haşlayıp süzün. Tavada sıvı yağ ile doğranmış soğanı kavurun, kıymayı ekleyip pişirin. Salça, tuz ve baharatları ekleyin. Yoğurdu ezilmiş sarımsak ile karıştırın. Makarnayı tabağa alın, üzerine yoğurt ve kıymalı harcı ekleyin.

  1. Kıymalı Yoğurtlu Patates Kızartması

Malzemeler:

3 adet patates

200 g kıyma

1 soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı yoğurt

1 diş sarımsak

Tuz, karabiber, kırmızı biber

Yapılışı:

Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın. Tavada kıyma ve doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Baharatları ekleyin. Yoğurdu sarımsakla karıştırın. Patatesleri servis tabağına alın, üzerine yoğurt ve kıymalı harcı ekleyin.

  1. Yoğurtlu Kıymalı Kabak Kızartması

Malzemeler:

2 adet kabak

200 g kıyma

1 soğan

1 su bardağı yoğurt

1 diş sarımsak

Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:

Kabakları yuvarlak dilimleyip kızartın. Tavada kıyma ve soğanı kavurun. Yoğurdu sarımsakla karıştırın. Kızarmış kabakların üzerine yoğurt ve kıymalı harcı ekleyin. 

  1. Yoğurtlu Kıymalı Karnabahar Kızartması

Malzemeler:

Yarım karnabahar

200 g kıyma

1 soğan

1 su bardağı yoğurt

1 diş sarımsak

Tuz, kimyon, kırmızı biber

Yapılışı:

Karnabaharı haşlayıp süzün, kızgın yağda hafifçe kızartın. Tavada kıymayı soğanla kavurun, baharatları ekleyin. Yoğurdu sarımsakla karıştırın. Karnabaharı tabağa alın, üzerine yoğurt ve kıymalı harcı ekleyin.

  1. Kıymalı Yoğurtlu Bulgur Köftesi

Malzemeler:

1 su bardağı ince bulgur

200 g kıyma

1 soğan

1 yumurta

1 yemek kaşığı un

1 su bardağı yoğurt

1 diş sarımsak

Tuz, karabiber, kimyon

Yapılışı:

Bulguru sıcak suyla ıslatıp kabarmasını bekleyin. Kıyma, doğranmış soğan, yumurta ve unu ekleyip yoğurun, küçük köfteler yapın. Kaynar suya atıp haşlayın. Yoğurdu sarımsakla karıştırın. Haşlanmış köfteleri yoğurtla karıştırıp servis edin.

Şunlara da göz atın:

  1. Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları
  2. Mantarla Yoğurt Yenir Mi?
  3. Ton Balığı ile Yoğurt Yenir Mi?
  4. Neden Yoğurtla Pekmezi Birlikte Yememeliyiz?
  5. Yoğurt Çorbasının Faydaları Nelerdir?

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Filizlendirilmiş Bakliyat Nasıl Tüketilir?
Meksika Tatlısı Nedir?
Kemik ve Kemikli Et Nasıl ve Kaç Saatte Pişirilir, Suyuna Ne Konur?
Kemik Suyunun İpuçları: Şifa Deposu İlikli Kemik Suyu Nasıl Hazırlanır?
Kurban Kemiklerini Değerlendirme Rehberi: Şifa ve Lezzet Dolu Kullanım Önerileri
Bayram Sofralarına Tatlı Dokunuş: Kurban Bayramı’na Özel 18 Nefis Tatlı Tarifi