Kıyır kıyır portakallı kurabiye için oda sıcaklığında tereyağı ve pudra şekeri kullanmak çok önemlidir. Hamura hem portakal kabuğu rendesi hem de taze sıkılmış portakal suyu ekleyerek aromayı zenginleştirebilirsiniz. Unu kontrollü ekleyip hamuru dinlendirdikten sonra, mutlaka önceden ısıtılmış fırında pişirin. İşte portakallı kurabiye yapmanın püf noktaları.
Tereyağının yumuşak ama erimemiş olması gerekir. Soğuk olursa hamur toparlanmaz, çok sıcak olursa kurabiyeler yayılır ve kıyır kıyır dokusu kaybolur.
Toz şeker yerine pudra şekeri kullanmak, kurabiyenin daha ince dokulu ve ağızda dağılan kıvamda olmasını sağlar.
Portakal kabuğu mis gibi aroma verir, taze sıkılmış portakal suyu ise lezzeti derinleştirir. Ama fazla su eklemekten kaçının; hamurun yapısını bozabilir.
Unu birden değil, azar azar ekleyin. Hamur ele yapışmayacak ama yumuşak kalacak şekilde olmalı. Fazla un, kurabiyeyi sertleştirir.
Hamuru en az 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin. Şekil verirken dağılmayı önler. Fırın ise mutlaka önceden ısıtılmış olmalı; aksi halde kurabiyeler yayılır ve kıvamını kaybeder.