Kışlık mısır hazırlığında haşlayıp şoklamak, taneleri kolayca ayırmak ve porsiyonluk saklamak işleri çok kolaylaştırır. Çiğden dondurma yöntemiyle mısır taneleri birbirine yapışmadan kış boyu tazeliğini korur. Bu küçük hilelerle kışın sofranda yazın lezzetini yakalayabilirsin.
Mısır koçanlarını 3–5 dakika kaynar suda haşladıktan sonra hemen buzlu suya at. Bu işlem mısırın rengini ve tazeliğini korur, buzlukta saklandığında daha diri kalır.
Mısır tanelerini ayırırken bıçak kayıp dağılıyorsa, koçanı bir bardak ya da derin kase üzerine dik yerleştirip bıçağı yukarıdan aşağıya doğru kaydır. Taneler direkt kabın içine düşer, etrafa saçılmaz.
Mısır tanelerini ya da koçanlarını küçük porsiyon poşetlere ayır. Böylece kışın sadece ihtiyacın kadarını çıkarıp kullanabilirsin. Hem çözülmesi kolay olur hem de israfı önler.
Haşlamak istemiyorsan, taneleri çiğden ayırıp dondurucuda tepsi üzerinde tek sıra halinde dondur, sonra poşetle. Böylece birbirine yapışmaz ve yemeklere eklerken tek tek kullanabilirsin.