Kıbrıs tatlısının muhallebisi süt, şeker, un ve nişasta ile pişirilerek hazırlanır. Ocaktan alındıktan sonra içine vanilin eklenir ve soğuyunca toz krem şanti ile çırpılır. Hazır olan muhallebi, şerbetli kekin üzerine dökülerek tatlı tamamlanır.
Temel Muhallebi Malzemeleri:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta (buğday ya da mısır fark etmez)
- 1 paket vanilin
- 1 poşet toz krem şanti (soğuduktan sonra eklenir)
Yapılışı:
- Muhallebi hazırlığı: Süt, un, nişasta ve şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca birkaç dakika daha kaynatın.
- Vanilin eklenir: Kıvam aldıktan sonra vanilini ekleyip ocaktan alın.
- Soğutma: Muhallebi ılındıktan sonra içine toz krem şanti ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpın. Bu işlem, muhallebinin daha hafif ve köpüksü olmasını sağlar.
- Kek üzerine dökülür: Soğuyan muhallebi, şerbeti çekmiş kekin üzerine yayılır.
İsteğe göre muhallebinin üzerine Hindistan cevizi serpilir.