Galeta unu olmadan yapılan versiyonlarda tatlının dokusu biraz değişse de lezzetinden çok fazla ödün verilmez. Özellikle glutensiz beslenenler için galeta unsuz tarifler iyi bir alternatiftir.
Ceviz, hindistancevizi, irmik, un veya ekmek kırıntısı gibi malzemeler galeta ununun yerini alabilir.
Galeta unu, tatlının süngerimsi dokusunu sağlar. Onsuz yapıldığında kıvam biraz daha farklı olabilir, ama lezzetli bir sonuç elde edilebilir.
İçindeki yumurta, şeker, ceviz ve şerbetle tatlı yine aromatik ve tatlı kalır.
Galeta unu yerine badem unu veya hindistancevizi gibi glutensiz ürünler kullanılırsa glutensiz bir tatlı elde edilebilir.
Galeta ununun olmaması, yaratıcı tarifler denemek için bir fırsattır; farklı tariflerle kişisel damak tadına uygun versiyonlar elde edilebilir.