Kereviz Sapları Nasıl Dondurulur?
Kereviz sapları yemeklere mükemmel bir aroma katmanın yanı sıra atıştırmalık olarak da sıklıkla tüketilir. Peki kereviz sapları nasıl dondurulur:

Kereviz sapları, yüksek su içeriğinden dolayı dondurulması zor bir sebze olabilir. Dondurulması çoğu zaman sapların yumuşak ve tatsız kalmasına neden olur. Ancak elinizde bozulmadan tüketemeyeceğiniz bir miktar varsa dondurucuda saklayarak ömrünü uzatabilirsiniz. Önemli olan, dondurmadan önce haşlamaktır. Böylece mümkün olduğu kadar lezzetini korur ve yine de en sevdiğiniz çorbalara, detoks sularına ve güveçlere ekleyebilirsiniz.


Kereviz Sapları Nasıl Dondurulmaya Hazırlanır?

  1. Doğru sapları seçin. Kerevizi dondurmayı planladığınızda en iyi saplarla başlamanız yardımcı olur. Çıtır ve yumuşak olanları seçin çünkü iyi donma olasılıkları daha yüksektir.
  2. Kerevizleri yıkayıp kesin. Donduracağınız kereviz saplarını seçtikten sonra saplarını iyice temizleyin. Bunları soğuk su altında yıkayın.
  3. Kerevizi istediğiniz uzunlukta doğrayın. Kereviz sapları temizlendikten sonra bıçağı kullanarak istediğiniz uzunlukta kesin. Kerevizleri gelecekte hangi tariflerde kullanmayı planladığınızdan emin değilseniz, onları 2,5 cm'lik parçalar halinde doğramak genellikle çoğu yemek için iyi bir boyuttur.

Kereviz Sapları Nasıl Haşlanır?

  1. Büyük bir tencerede suyu kaynatın. Ocağınızın üzerine büyük bir tencere koyun ve dondurduğunuz kerevizin tamamını kaplayacak kadar suyla doldurun. Yüksek ateşte suyu kaynatın.
  2. Kereviz saplarını birkaç dakika pişirin. Su kaynadıktan sonra doğranmışları tencereye koyun. 3 dakika kaynar suda haşlayın.
  3. Kaynayan sudan çıkarıp soğuk suya aktarın. Kereviz 3 dakika pişince kaynar sudan çıkarın. Pişirme işlemini durdurmak için hemen büyük bir buzlu su kabına aktarın. Yaklaşık 3 dakika kadar soğuk suda bekletin.

Kereviz Sapı Nasıl Dondurulur?

  1. Kereviz saplarını boşaltın ve kurutun. Kereviz sapları soğuttuktan sonra, doğranmış kereviz saplarının süzülmesi için bir kase soğuk suyu bir kevgir içerisine boşaltın. Fazla nemin tamamını çıkarmak için kevgir iyice çalkalayın ve ardından kerevizi temiz bir havlu veya kağıt havluyla kurulayarak iyice kurulayın.
  2. Kereviz saplarını dondurucuya dayanıklı bir kaba koyun. Kereviz uygun şekilde süzülüp kurutulduğunda, porsiyonlara bölün. Dondurulmaya hazır olması için plastik kaplar veya plastik dondurucu poşetleri gibi dondurucuya dayanıklı kaplara aktarın.
  3. Kereviz kabını etiketleyin ve dondurucuya yerleştirin. Kerevizleri dondurucu kaplarına yerleştirdikten sonra, içeriğini ve tarihini içeren bir etiket ekleyin, böylece doğru zamanda bulunması ve kullanılması kolay olur. Kerevizi daha sonra kullanmak üzere dondurucunuza koyun.

Şunlara da göz atın;

  1. Kereviz yapraklarını atmadan önce ne yapabilirsiniz?
  2. Kereviz dondurulur mu?
  3. Sapından kereviz nasıl yetiştirilir?
  4. Kereviz nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Havlıcan Nedir, Faydaları Nelerdir?
Yemeklerdeki Yağı Azaltmanın 9 Püf Noktası
Mide Gribine Ne İyi Gelir: 5 Farklı Çözüm
Japonya'nın Sokak Lezzetleri: 12 Nefis Sokak Yemeği
Gargara Suyunun Son Kullanma Tarihi Geçer Mi?
Cilt Maskelerinde Kullanılan ve Cilde Zarar Veren 5 Malzeme