Kavurma En İyi Hangi Tencerede Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kavurma, özellikle etin suyunu salmadan mühürlenerek pişirilmesi gereken bir yemektir. Bu yüzden doğru tencere seçimi lezzet açısından oldukça önemlidir. Peki; kavurma en iyi hangi tencerede yapılır?
Kavurma En İyi Hangi Tencerede Yapılır?

Kavurma, Türk mutfağının en sevilen et yemeklerinden biridir. İster bayram sofralarında ister kalabalık aile yemeklerinde olsun, lokum gibi pişmiş bir kavurma herkesin favorisidir. Peki; kavurma en iyi hangi tencerede yapılır?

kavurma

Döküm Tencere (Emaye veya Çıplak Döküm) — En İyi Seçenek

  1. Avantajı: Isıyı eşit ve uzun süre muhafaza eder. Etleri mühürleyip ağır ağır pişirerek maksimum lezzet sağlar.
  2. Kullanım: Önce yüksek ateşte etleri mühürle, ardından kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişir.

Kalın Tabanlı Çelik Tencere

  1. Avantajı: Isıyı iyi tutar, yanma riskini düşürür. Etin kendi yağıyla kavrulmasına uygundur.
  2. Dikkat: İnce tabanlı çelik tencereler çabuk yanma yapabilir.
  3. Not: Teflon ya da seramik kaplamalı değil, tamamen çelik olmasına dikkat edin.

Bakır Tencere (İç Kaplaması Kalaylı Olmalı)

  1. Avantajı: Profesyonel mutfaklarda kullanılır. Isı iletimi çok iyidir.
  2. Dezavantaj: Pahalı ve bakımı zordur. Kalaylı olması şarttır.

Kaçınılması Gerekenler:

  1. Teflon ve Seramik Tencereler: Yüksek ısıda zarar görebilirler ve kavurma için uygun değillerdir.
  2. İnce Alüminyum Tencereler: Et dibe yapışabilir ve homojen pişirme sağlamaz.

Sonuç:

Gerçek, lezzetli bir kavurma için döküm tencere açık ara en iyi tercihtir. Eğer döküm yoksa kalın tabanlı çelik tencere ikinci en iyi alternatiftir.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Et Pişirmenin 8 Püf Noktası
Düdüklüde Yumuşak Kavurma Nasıl Yapılır?
Kurban Eti Kesildikten Hemen Sonra Yenirse Ne Olur?
Kurban Eti Neden İlk Gün Yenmez?
Kurban Eti Kesildiği Gibi Yenir Mi?
Kurban Eti Neden Serttir?