Karpuz, yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biridir. Hem sulu, hem de soğuk olması sebebiyle yaz aylarında ferahlık verir. Hafif beslenmek isteyenlerin öğle ve akşam menülerinde yer alan karpuz peynir ikilisi ise, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. Ancak bu iki lezzeti tek başına sunmak istemiyorsanız, kolay bir şekilde tamamlayıcı lezzetler hazırlayabilirsiniz. İşte, karpuz peynirin yanında sunabileceğiniz yemekler:
Zeytinyağlı kabak, zeytinyağlı enginar, şakşuka, barbunya pilaki ve közlenmiş patlıcan mezesi gibi hafif ve soğuk yemekler, karpuzun serinliği ve peynirin tuzluluğuyla dengeli gider.
Pide, bazlama, köy ekmeği veya tam buğday ekmeği gibi hafif lezzetler hem daha doyurucu olur, hem de peynirin tadını yumuşatır.
Taze fesleğen, nane, reyhan, roka, tere gibi otlarla hazırlanmış, limon suyu ve zeytinyağı ile zenginleştirilmiş bir salata hafifliği ile mideyi yormaz.
Domates, salatalık, zeytinyağı, tuz ve sumakla birleştirildiğinde kahvaltı sofralarında yer verilebilen lezzetlerdendir.
Ceviz, badem, fındık, kuru kayısı, kuru üzüm gibi besinler karpuzla hoş bir kontrast oluşturur.