Kapari Turşusu Nasıl Yapılır?
Kapari turşusu, Akdeniz mutfağında sık kullanılan, kapari bitkisinin tomurcuklarının veya meyvelerinin salamura edilerek hazırlanmış halidir. Gelin, adım adım kapari turşusu yapma yöntemlerine birlikte göz atalım.

Kapari bitkisi, küçük beyaz-mor çiçekleri olan ve Akdeniz ikliminde yetişen bir bitkidir. Son yıllarda çok popüler olan kapari, iri meyve tomurcuklarından oluşur. Tomurcuklar önce suda bekletilir, ardından tuzlu su, sirke veya tuzlu salamurada fermente edilir. Hazırlanan kapari turşusu ise ekşimsi aromasıyla sofralara lezzet katar. Kapari turşusu, özellikle et, balık ve tavuk yemeklerinin yanında garnitür olarak sunulur. Ayrıca salata, pizza ve makarnalarda da kullanılabilir. 

Kaparili tarifler, kaparinin faydaları ve kapari saklama yöntemlerine de göz atın.

Kapari Turşusu Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

2 su bardağı taze kapari tomurcuğu (veya meyvesi)
1 yemek kaşığı kaya tuzu (ilk bekletme için)
2 su bardağı içme suyu
1 su bardağı üzüm sirkesi (veya elma sirkesi)
1 yemek kaşığı kaya tuzu (salamura için)
İsteğe bağlı: birkaç diş sarımsak, defne yaprağı, tane karabiber

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Mercimek Çorbasının Mercimeği Az Olursa Ne Olur?
Mercimek Çorbasının Kıvamlı Olması İçin Ne Yapmalı?
Kırmızı Mercimek Çorbası Yaparken Un Kavrulur Mu?
Ciğere Kimyon Ne Zaman Atılır?
2 Kişilik Mercimek Çorbasına Ne Kadar Mercimek Konur?
Ciğer İçin Sos Tarifi Nedir?