Kalamar Sosu Nasıl Yapılır: 5 Farklı Tarif
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Kalamar sosu, genellikle kızartılmış veya ızgarada pişirilmiş kalamarla birlikte sunulan, lezzeti tamamlayan ve deniz mahsulü aromasını dengeleyen özel bir sostur. Evde kolayca yapabileceğiniz bu sos, kalamarın yanına çok yakışan lezzetlerden biridir. Gelin, evde kalamar sosu yapma tekniklerini birlikte keşfedelim.

Kalamar sosu, kalamarın yanında dip sos olarak servis edilir. Genelde yoğun bir kıvama sahip olan bu sos, sarımsak veya krema içerebilir. Kalamarın tadını bastırmak yerine öne çıkarır. Kalamarın nötr tadını tamamlamak için yapılan bu soslar, kontrast bir lezzet oluşturur. Ayrıca kalamarın çıtır ve yağlı yapısına karşı ferahlatıcı bir dokunuş katar. Kalamar sosu için deneyebileceğiniz 5 farklı tarif vardır. 

Tarator Kalamar Sos

Malzemeler;

  1. 1 su bardağı yoğurt
  2. 2 diş sarımsak
  3. 2 dilim bayat ekmek içi
  4. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  5. 1 yemek kaşığı limon suyu
  6. 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
  7. Tuz

Yapılışı: Islatılmış ekmek içini yoğurtla birlikte ezin. Üzerine sarımsak, ceviz, zeytinyağı ve limon suyunu ilave edin. Karıştırarak kremsi bir sos elde edin. 30 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.

Aioli Kalamar Sos

Malzemeler;

  1. 1 yumurta sarısı
  2. 2 diş sarımsak
  3. 1/2 su bardağı zeytinyağı
  4. Tuz
  5. 1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı: Sarımsakları ezin, yumurta sarısı ve limon suyuyla birlikte çırpın. Zeytinyağını çok yavaş, ip gibi akıtarak ekleyin. Devamlı çırparak mayonez kıvamına getirin. Soğuk servis edin.

Tartar Kalamar Sos

Malzemeler;

  1. 1 yemek kaşığı ince doğranmış kornişon turşu
  2. 3 yemek kaşığı mayonez
  3. 1 tatlı kaşığı hardal
  4. 1 tatlı kaşığı kapari
  5. 1 tatlı kaşığı limon suyu
  6. Karabiber, tuz
  7. İnce doğranmış maydanoz

Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın. Dilerseniz, blender’dan geçirip pürüzsüz hale getirebilirsin.

Acı Mayonezli Kalamar Sosu

Malzemeler;

  1. 1 tatlı kaşığı acı sos
  2. 3 yemek kaşığı mayonez
  3. 1/2 tatlı kaşığı limon suyu
  4. Karabiber

Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın ve soğuk servis edin.

Limonlu Kalamar Sosu

Malzemeler;

  1. 1 yemek kaşığı limon suyu
  2. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  3. 1 diş rendelenmiş sarımsak
  4. İnce kıyılmış maydanoz
  5. Karabiber, tuz

Yapılışı: Malzemeleri karıştır, servis öncesi kalamarların üstüne gezdir.

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Bir Araya Geldiklerinde Lezzeti Tavan Yapan 15 İkili
Hızlıca Hazırlanıp Buzluğa Atılacak 8 Pratik Yiyecek
Az Malzemeyle Fark Yaratan Yoğurtlu 11 Nefis Tarif
Limonlu Haşhaşlı Kurabiye Yapmanın Püf Noktaları
Yazın Neden Acı Yenir?
Patates Musakka Yapmanın Püf Noktaları