Kalamar sosu, kalamarın yanında dip sos olarak servis edilir. Genelde yoğun bir kıvama sahip olan bu sos, sarımsak veya krema içerebilir. Kalamarın tadını bastırmak yerine öne çıkarır. Kalamarın nötr tadını tamamlamak için yapılan bu soslar, kontrast bir lezzet oluşturur. Ayrıca kalamarın çıtır ve yağlı yapısına karşı ferahlatıcı bir dokunuş katar. Kalamar sosu için deneyebileceğiniz 5 farklı tarif vardır.
Malzemeler;
Yapılışı: Islatılmış ekmek içini yoğurtla birlikte ezin. Üzerine sarımsak, ceviz, zeytinyağı ve limon suyunu ilave edin. Karıştırarak kremsi bir sos elde edin. 30 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Sarımsakları ezin, yumurta sarısı ve limon suyuyla birlikte çırpın. Zeytinyağını çok yavaş, ip gibi akıtarak ekleyin. Devamlı çırparak mayonez kıvamına getirin. Soğuk servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın. Dilerseniz, blender’dan geçirip pürüzsüz hale getirebilirsin.
Malzemeler;
Yapılışı: Tüm malzemeleri karıştırın ve soğuk servis edin.
Malzemeler;
Yapılışı: Malzemeleri karıştır, servis öncesi kalamarların üstüne gezdir.