Kakaolu Muhallebi Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kakaolu muhallebi yapmak oldukça kolay ve evdeki malzemelerle pratik bir şekilde hazırlanabilir. Peki; kakaolu muhallebi nasıl yapılır? İşte tarifi ve yapılışı!

Kakaolu muhallebi, süt ve kakao ile hazırlanan hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Kolay yapımı ve evdeki malzemelerle hazırlanabilmesi sayesinde özellikle canı tatlı çekenler için ideal bir seçenektir. Üzeri fındık, muz ya da çikolata rendesiyle süslenerek sunulduğunda hem göze hem damağa hitap eder. Peki; kakaolu muhallebi nasıl yapılır? İşte tarifi ve yapılışı!

Malzemeler:

  1. 1 litre süt
  2. 2 yemek kaşığı kakao
  3. 3 yemek kaşığı un
  4. 2 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)
  5. 1 su bardağı toz şeker
  6. 1 yemek kaşığı tereyağı
  7. 1 paket vanilin (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Sütü, unu, nişastayı, kakaoyu ve şekeri bir tencereye alın. Tüm malzemeleri pürüzsüz olana kadar çırpın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirin. Kıvam alınca ocaktan alın, içine tereyağı ve vanilini ekleyin. Karıştırarak yağı eritin. Muhallebiyi kaselere dökün. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve en az 2 saat soğutun.

Servis Önerisi:

Üzerine rendelenmiş çikolata, Hindistan cevizi, muz dilimleri veya fındık serpebilirsiniz.

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı