Kakaolu muhallebi, süt ve kakao ile hazırlanan hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Kolay yapımı ve evdeki malzemelerle hazırlanabilmesi sayesinde özellikle canı tatlı çekenler için ideal bir seçenektir. Üzeri fındık, muz ya da çikolata rendesiyle süslenerek sunulduğunda hem göze hem damağa hitap eder. Peki; kakaolu muhallebi nasıl yapılır? İşte tarifi ve yapılışı!
Sütü, unu, nişastayı, kakaoyu ve şekeri bir tencereye alın. Tüm malzemeleri pürüzsüz olana kadar çırpın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirin. Kıvam alınca ocaktan alın, içine tereyağı ve vanilini ekleyin. Karıştırarak yağı eritin. Muhallebiyi kaselere dökün. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına alın ve en az 2 saat soğutun.
Üzerine rendelenmiş çikolata, Hindistan cevizi, muz dilimleri veya fındık serpebilirsiniz.