Kadayıfın Çıtır Olması İçin Şerbet Nasıl Olmalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kadayıfın çıtır olması için şerbetin kıvamı ve sıcaklığı çok önemlidir. Peki; kadayıfın çıtır olması için şerbet nasıl olmalı?

Kadayıfın çıtır olması için; şerbetin soğuk kadayıfın sıcak olması gerekir. Aynı zamanda şeker ve su oranı dengeli olmalı ve kıvamı akışkan ancak yoğun olmalıdır. Peki; kadayıfın çıtır olması için şerbet nasıl olmalı? İşte yanıtı.

Şerbet soğuk, kadayıf sıcak olmalı

Kadayıf fırından çıkar çıkmaz sıcak haldeyken üzerine soğumuş şerbet dökülmelidir. Bu yöntem çıtırlığı korur.

Şeker-su oranı dengeli olmalı

Genellikle 1 ölçü suya 1 ölçü şeker kullanılır. Çok fazla şeker, şerbetin kristalleşmesine ve kadayıfın sertleşmesine neden olabilir.

Limon suyu eklenmeli

Şerbet kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu eklemek, şerbetin şekerlenmesini önler ve daha berrak bir kıvam sağlar.

Kıvamı akışkan ama yoğun olmalı

Şerbet ne çok sulu ne de çok koyu olmalıdır. Yaklaşık 10–15 dakika kaynatmak genellikle yeterlidir.

Şerbet önceden hazırlanıp soğutulmalı

Kadayıf pişmeden önce şerbet hazırlanmalı ve tamamen soğutulmalıdır. Ilık ya da sıcak şerbet kadayıfı yumuşatır, çıtırlığını alır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde