Kaç Çeşit Kadayıf Vardır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kadayıf, Türk mutfağında çok çeşitli şekillerde yapılan geleneksel bir tatlıdır. Malzeme olarak genellikle tel kadayıf veya yassı kadayıf hamuru kullanılır ama yapım şekline ve yöreye göre farklı isimlerle ve tariflerle çeşitlenir. Peki; kaç çeşit kadayıf vardır?

Kadayıf, Türk mutfağının en sevilen ve köklü tatlılarından biridir. Tel kadayıf, künefe, yassı kadayıf ve kadayıf dolması gibi birçok farklı çeşidi bulunur. Her biri yöresine özgü malzeme ve tekniklerle hazırlanarak sofralara tat katar.

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Milföyle Yapılan 10 Tatlı Tarifi
Türkiye’de İlk İncir Döneri Aydın’dan
Niğde, Michelin Rehberi’nde Bib Gourmand Kategorisine Girdi
Yiyeceklerin Görünüşü Dünyayı Kurtarır mı?
Asma Yaprağı Sarmadan Önce Haşlanır Mı?
TasteAtlas Dünya Yemek Ödüllerinde Türkiye, Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri Arasında!