Kabakla Yapılabilecek 6 Kolay Tarif
Elif Güryel Türk, İtalyan ve Hint mutfağını çok severim
18 Tarif       5 Takipçi
Kabak, hafifliği ve çok yönlülüğüyle mutfakta harikalar yaratır. Kızartmadan uzak sağlıklı mücver, yoğurtlu yaz mezesi, düşük kalorili spagetti ve fırında nefis tatlılarla sofralarınıza hem pratik hem de lezzetli bir dokunuş katın. İşte kabakla yapılabilecek 6 kolay tarif...
Kabakla Yapılabilecek 6 Kolay Tarif

Kabak, düşük kalorili yapısı, yüksek lif ve vitamin içeriğiyle sağlıklı beslenmenin en sevilen sebzelerinden biridir. Özellikle yaz aylarında tazeliğiyle öne çıkan kabak, kızartmadan fırına, mezeden salataya kadar pek çok tarifte kendine yer bulur. Hem ekonomik hem de kolay ulaşılabilir olması, onu mutfakların demirbaş malzemelerinden biri haline getirir. İşte kabakla yapılabilecek 6 kolay tarif...

  1. Fırında Kabak Mücveri

Fırında Kabak Mücveri

Malzemeler

  1. 5 kabak
  2. Yarım demet dereotu
  3. 4-5 dal taze soğan
  4. 3 yumurta
  5. 4 yemek kaşığı un
  6. Zeytinyağı
  7. Tuz
  8. Karabiber
  9. Kırmızı pul biber

Sosu için

  1. 1 su bardağı süzme yoğurt
  2. 1 yemek kaşığı çörek otu
  3. 3-4 dal dereotu
  4. 2-3 diş sarımsak

Yapılışı:
Kabakları rendeleyip suyunu sıkın. Yumurtalar, un, doğranmış yeşillikler, zeytinyağı ve baharatlarla karıştırın. Harçtan kaşıkla alıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160°C fırında 30–35 dakika pişirin. Sos için yoğurdu çırpın, ezilmiş sarımsak, kıyılmış dereotu ve çörek otunu ekleyip karıştırın. Mücverleri sos eşliğinde servis edin.

  1. Kabak Spagetti

Malzemeler

  1. 2 adet orta boy kabak
  2. 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  3. 1 diş sarımsak
  4. Tuz, karabiber

Üzeri için:

  1. 2 yemek kaşığı domates salçası veya 4 yemek kaşığı domates püresi
  2. 1 tatlı kaşığı kuru kekik veya fesleğen

Yapılışı:
Kabakları spiral ya da jülyen doğrayın. Tavada zeytinyağında sarımsağı 1 dakika soteleyin. Ayrı bir tavada domates sosunu baharatlarla 5 dakika pişirin. Kabak spagettileri sarımsaklı tavaya alıp 2-3 dakika soteleyin. Servis tabağına alıp üzerine sos gezdirin. Tuz, karabiber ekleyip sıcak servis edin.

  1. Yoğurtlu Kabak Salatası

Malzemeler

  1. 2 kabak
  2. 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  3. Tuz
  4. 1 diş sarımsak
  5. 3/4 su bardağı yoğurt
  6. 1 yemek kaşığı mayonez
  7. 1 çay bardağı ceviz içi
  8. Yarım demet ince kıyılmış dereotu

Yapılışı:
Cevizleri kavurup iri parçalayın. Kabakları rendeleyin, zeytinyağında 10 dakika soteleyin. Tuz, karabiber ve dereotunu ekleyip soğumaya bırakın. Sarımsak, yoğurt ve mayonezi karıştırın. Soğuyan kabaklarla birleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirip cevizle süsleyerek servis yapın.

  1. Kabaklı Frittata

Malzemeler

  1. 2 kabak (rendelenmiş)
  2. 5 yumurta
  3. 1 küçük soğan
  4. Yarım çay bardağı süt
  5. Yarım su bardağı beyaz peynir veya kaşar
  6. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  7. Tuz, karabiber
  8. Dereotu, taze nane, taze soğan, pul biber

Yapılışı:
Kabakları tuzlayıp suyunu sıkın. Tavada soğanı zeytinyağında soteleyin, ardından kabakları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Yumurtaları süt, tuz ve baharatlarla çırpın. Kabak, peynir ve yeşillikleri ekleyin. Karışımı yağlanmış fırın kabına dökün. 180°C fırında 20–25 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyerek servis yapın.

  1. Kabak Çorbası

Malzemeler

  1. 2 kabak
  2. 1 yemek kaşığı un
  3. 1 litre süt
  4. 25 gr tereyağı
  5. Yarım demet dereotu
  6. Tuz

Üzeri için

  1. 20 gr tereyağı
  2. 1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı:
Kabakları yıkayıp rendeleyin. Tencerede tereyağını eritip unu kavurun. Sütü ekleyerek karıştırın, kaynayınca kabakları ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan alıp kıyılmış dereotunu ekleyin. Üzeri için tereyağında pul biberi kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirerek sıcak servis yapın.

  1. Kabak Tatlısı

Malzemeler

  1. 600 g doğranmış balkabağı
  2. 1.5 su bardağı toz şeker
  3. 1 su bardağı su

Üzeri için

  1. 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  2. 200 g kaymak

Yapılışı:
Balkabağını tencereye alın. Üzerine şeker ve suyu ekleyip kabaklar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Kabaklar soğuyunca servis tabağına alıp üzerine ceviz serpin. Kaymakla süsleyip servis yapın.

Şunlara da göz atın:

  1. Kabak Graten Yapmanın Püf Noktaları
  2. Kabak Çorbası Yapmanın Püf Noktaları
  3. Tam Kıvamında Kabak Tatlısı Yapmak İçin 6 Püf Noktası
  4. Kabakla Yapılan 10 Meze Tarifi

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Kıbrıs'ın En Meşhur Tatlısı Nedir?
Kıbrıs’ın Meşhur Lezzeti Şeftali Kebabı’nın Hikayesi
Yeşil Kabuklu Cevizin En Tatlı Hali: Kıbrıs'ın Meşhur Ceviz Macunu Tarifi
Kıbrıs Tatlısı Şerbeti Kaç Dakika Kaynatılır?
Kıbrıs Tatlısının Kekine Hindistan Cevizi Konulur Mu?
Kıbrıs Tatlısının Muhallebisine Krema Konur Mu?