Japon Tatlısı Nedir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
"Japon tatlısı" ifadesi, Japon mutfağına özgü tatlıları genel olarak tanımlar. Japonya'da hem geleneksel hem de modern birçok tatlı çeşidi vardır. İşte en bilinen Japon tatlılarından bazıları!
Japon Tatlısı Nedir?

Japon tatlıları, hem geleneksel hem de modern sunumlarıyla dünya genelinde ilgi gören lezzetlerdir. En bilinenlerinden biri olan mochi, yapışkan pirinçten yapılır ve genellikle tatlı fasulye ezmesiyle doldurulur. Ayrıca matcha (yeşil çay) aromalı kekler ve hafif Japon cheesecake’leri de oldukça popülerdir. Peki; Japon tatlısı nedir?

dorayaki

Geleneksel Japon Tatlıları (Wagashi)

Mochi

Yapışkan pirinçten yapılan yumuşak ve çiğnenebilir bir tatlıdır. İçinde genellikle anko (tatlı kırmızı fasulye ezmesi) bulunur.

Daifuku

Mochi'nin içi dolu versiyonudur. İçine anko, meyve veya dondurma konabilir.

Dorayaki

İki küçük pancake arasında tatlı kırmızı fasulye ezmesiyle yapılan sandviç tatlısıdır. Doraemon’un en sevdiği tatlı olarak da bilinir.

Taiyaki

Balık şeklindeki kalıplarda pişirilen, içi genellikle anko, çikolata veya krema ile doldurulan kekimsi tatlı.

Yokan

Jel kıvamında, agar agar ve kırmızı fasulye ezmesiyle yapılan blok şeklinde tatlı. Dilimlenerek servis edilir.

Modern/Japon Batı Etkili Tatlılar

Matcha Tatlıları

Özellikle matcha (yeşil çay tozu) içeren kek, dondurma, tiramisu, panna cotta gibi çeşitler çok popülerdir.

Japanese Cheesecake (Japon Peynirkeki)

Diğer cheesecake’lere göre çok daha hafif ve süngerimsi bir yapısı vardır. “Cotton cheesecake” olarak da bilinir.

Crepe

Fransız etkisiyle gelen ama Japonya’da oldukça popülerleşen, meyve ve kremayla doldurulmuş tatlı krep.

Parfait

Kat kat dondurma, meyve, jöle ve gevreklerle hazırlanan şık bir tatlıdır. Japon kafelerinde çok sevilir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Et Kavururken Tuz Ne Zaman Atılır?
Kurban Eti Kavurmadan Önce Yıkanır Mı?
Et Pişirmenin 8 Püf Noktası
Düdüklüde Yumuşak Kavurma Nasıl Yapılır?
Kurban Eti Kesildikten Hemen Sonra Yenirse Ne Olur?
Kurban Eti Neden İlk Gün Yenmez?