İzmir Bombası Yapmanın 10 Pratik Püf Noktası
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Dışarıda yediğinizde akışkan çikolatasıyla mest olduğunuz İzmir bombasını evde aynı lezzette yapmak zor gibi görünse de doğru tekniklerle sandığınızdan çok daha kolay olabilir. İncecik hamur, dolu dolu çikolata ve ağızda dağılan bir kıvam için dikkat etmeniz gereken bazı ipuçları vardır. İşte İzmir bombası yapmanın püf noktaları!
İzmir Bombası Yapmanın 10 Pratik Püf Noktası

İzmir mutfağının en tatlı sürprizi; kuşkusuz İzmir bombası oluyor. İncecik hamurun içinde eriyen çikolata akışıyla İzmir bombası yapmanın püf noktaları ise merak ediliyor. İşte tam kıvamında bir İzmir bombası yapmanın 10 altın püf noktası!

izmir bombası

Hamuru Çok İyi Dinlendirin

Hamur yoğrulduktan sonra mutlaka en az 30 dakika (mümkünse 1 saat) dinlendirin. Bu, hamurun elastik olmasını sağlar ve yırtılmadan açılmasına yardımcı olur.

Çok İnce Açın

Hamuru açarken mümkün olduğunca şeffaf olacak kadar ince açın. Ne kadar ince olursa, piştiğinde o kadar güzel akışkan bir görüntü elde edilir.

Un Kullanımına Dikkat

Hamuru açarken fazla un kullanmayın. Fazla un, hamurun sertleşmesine neden olur. İyice dinlenmiş bir hamur hafif unla bile kolay açılır.

Kakaolu Krema (Çikolata) Soğuk Olmalı

İç harcınız yani çikolatalı krema mutlaka katı kıvamda ve soğuk olmalı. Sıvı ya da akışkan çikolata, hamuru yırtar.

Dolgu Miktarını Abartmayın

İçine fazla krema koymak cazip gelebilir ama dikkat! Hamurun patlamasına neden olur. İdeal dolgu miktarını koruyun.

Kenarları İyice Kapatın

Top haline getirirken kenarları güzelce büzüp kapattığınızdan emin olun. Hava kalırsa pişerken çatlayabilir.

Çok Fazla Pişirmeyin

İzmir bombası hafif beyaz kalmalı! Fırında sadece 6–8 dakika pişirin. Kenarları hafif sarardığında çıkarın. Çok pişerse içi akışkan olmaz.

Yağlı Kağıt Üzerinde Pişirin

Tepsiye direkt koymayın; mutlaka yağlı kağıt kullanın. Bu, yapışmayı ve tabanının fazla sertleşmesini önler.

Sıcak Servis Yapın

İzmir bombası sıcakken içi en güzel akar! Fırından çıktıktan sonra 5–10 dakika içinde servis ederseniz "o meşhur çikolata şelalesi" etkisini yakalarsınız.

Kullandığınız Çikolatanın Kalitesine Özen Gösterin

Lezzetin %50’si çikolatadan gelir. Akışkan çikolatalı bir iç için iyi kaliteli bitter veya sütlü kuvertür çikolata tercih edin.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

16 Haziran Masterchef Türkiye 3. Bölüm Özeti
Iced Latte Yapmanın Püf Noktaları
Elma Çekirdeği Yenir Mi?
Çin Mutfağının Siyah Fasulyesi: Douchi Nedir?
Pastörize Süt Nedir, Normal Sütten Farkı
Tatile Çıkmadan Önce Mutlaka Temizlemeniz Gereken 6 Yer