İyi Bir Pandispanya Nasıl Olmalıdır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pandispanya, pasta yapımının temelini oluşturan hafif ve kabarık bir kektir. Başarılı bir pandispanya, iyi çırpılmış yumurta ve dikkatli pişirme tekniğiyle elde edilir. Peki; iyi bir pandispanya nasıl olmalıdır? İşte yanıtı.

İyi bir pandispanya için; iç dokusu süngerimsi, yumuşak ve nem dengesini koruyacak şekilde olmalıdır. Bu sayede katlara kolayca ayrılır ve pastalara mükemmel bir zemin hazırlar.

Hafif ve gözenekli bir dokuya sahip olmalı

Sünger gibi yumuşak ve içi bol hava kabarcıklı olmalıdır.

Yumuşak ama dayanıklı olmalı

Kesildiğinde veya şekillendirildiğinde dağılmadan formunu koruyabilmelidir.

Nemli ama hamurlaşmamış olmalı

Ağızda kuru his bırakmamalı, aynı zamanda içi pişmiş ve dengeli nemde olmalıdır.

Dengeli bir tatta olmalı

Ne çok tatlı ne de yumurta kokusu baskın; sade ve hafif aromalı olmalıdır.

Katlara rahatça ayrılabilmeli

Pasta yapımında katlara ayrıldığında kırılmadan düzgün kesilebilmelidir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak