Ispanak Pişirmenin Püf Noktaları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Ispanak pişirirken kısa sürede ve az suyla pişirmek, besin değerlerini korumanın önemli bir püf noktasıdır. Lezzeti artırmak için zeytinyağı ve kavrulmuş soğan kullanmak harika bir tercih olabilir. İşte ıspanak pişirmenin püf noktaları!
Ispanak Pişirmenin Püf Noktaları

Ispanak pişirirken lezzetini ve besin değerlerini korumak için bazı püf noktalarına dikkat etmek önemli. İşte ıspanak pişirmenin püf noktaları:

ıspanak

Ispanakları İyice Yıkayın

Ispanaklar, yaprakları arasında toprak ve kum barındırabilir. Ispanakları bol su dolu bir kabın içine alıp birkaç kez suda bekleterek ve ardından süzerek iyice temizleyin.

Doğrama İşlemine Dikkat Edin

Ispanakları çok küçük parçalar halinde doğramayın. Büyük yaprakları ortadan ikiye bölmek yeterli olabilir. Bu sayede pişirme sırasında vitamin kaybını azaltabilirsiniz.

Daha Az Su Kullanın

Ispanak pişirirken ekstra su eklemeye gerek yoktur. Ispanaklar kendi suyunu salar. Fazla su eklemek, ıspanağın vitamin ve mineral kaybını artırabilir.

Kısa Sürede Pişirin

Ispanak hızlı pişen bir sebzedir. Uzun süre pişirmek besin değerlerinin kaybolmasına neden olur. 5-10 dakika kısık ateşte pişirmek yeterli olacaktır.

Doğru Yağ Seçimi

Zeytinyağı ıspanağın lezzetini ön plana çıkarır. Ayrıca dilerseniz tereyağı da kullanabilirsiniz.

Soğan ve Baharat Dengesi

Ispanak yemeğinde kavrulmuş soğan, lezzet katmak için harikadır. Baharat olarak karabiber, pul biber veya muskat kullanabilirsiniz. Tuz miktarına dikkat edin ve tuzu pişmenin sonuna doğru ekleyin.

Yoğurtlu Sunum

Ispanak yemeğini yoğurtla servis etmek, hem lezzetini artırır hem de sunuma hoş bir dokunuş katar.

Şunlara da göz atın:

  1. Ispanak Çiğ Yenir Mi?
  2. Her Gün Ispanak Yediğinizde Vücudunuzda Neler Olur?
  3. Ispanak Yerine Ne Kullanılır?
  4. Artan Ispanak Tekrar Isıtılır Mı?
  5. Ispanak Suyu İçmenin 5 Faydası

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Kurban Bayramı’nda Sağlıklı Beslenmenin 7 Altın Kuralı
Kurban Eti Yıkanıp Kıyma Olur Mu?
Kurban Etinden Kavurma Olur Mu?
Kurban Kemiklerini Değerlendirme Rehberi: Şifa ve Lezzet Dolu Kullanım Önerileri
Kemik Suyunun İpuçları: Şifa Deposu İlikli Kemik Suyu Nasıl Hazırlanır?
Kemik ve Kemikli Et Nasıl ve Kaç Saatte Pişirilir, Suyuna Ne Konur?